Nyhed
03. maj 2024 | 14:30

Thriller-talent spillefilmdebuterer

Foto | Forty Five Films

Instruktøren Jahfar Muataz (th.) er i gang med at optage spændingsfilmen Hele vejen med Afshin Firouzi (næstlængst th.) og Albert Arthur Amiryan (tv.) på rollelisten og Misam Avaz (næstlængst tv.) som producer. 

Jahfar Muataz har imponeret med sine kortfilm på Ekko Shortlist og er snart klar med den intense action-thriller Hele vejen, hvor Afshin Firouzi synker ned i Københavns underverden.

Af Frederik Hoff

”Læg allerede nu mærke til navnet Jahfar Muataz!”

Sådan skrev Ekkos anmelder, da instruktørtalentets førsteårsfilm på uddannelsen Super16 blev anmeldt i 2020.

Kaboos fik fem stjerner og blev i samme ombæring kaldt ”den bedste danske horror-kortfilm til dato”. Siden er Jahfar Muataz ikke holdt op med at imponere.

Han har markeret sig på Ekko Shortlist med boksefilmen Partisan og den ambitiøse flygtningefortælling Splittet, der er inspireret af Muataz’ egne oplevelser. Som barn flygtede han fra Irak og flyttede tilbage i en periode under krigen.

I 2022 vandt hans thriller Det ottende sakramente to priser til Ekko Shortlist Awards.

Nu er han endelig gået i optagelse med sin første spillefilm Hele vejen, skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Filmen handler om den tidligere kriminelle Cairo – spillet af Afshin Firouzi (Den grænseløse, Dag & nat) – der leder efter sin forsvundne nevø og trækkes ned i den københavnske underverden, han ellers var undsluppet.

Det lyder som en intens action-thriller i stil med Fenar Ahmads Underverden, men med Muataz’ unikke stemme.

Fast hold
Da Jahfar Muataz skulle finde sit hold til spillefilmdebuten, har han primært trukket på tidligere samarbejdspartnere.

Bag musikken til filmen står komponisten Tobias Kropp, som har været nomineret til bedste musik ved Ekko Shortlist Awards for tre af Muataz’ film og vandt med Det ottende sakramente.

Filmens fotograf Anthon Falkenstrøm Tougaard og scenograf Ronja Hage Tange har også arbejdet sammen med instruktøren flere gange og været nomineret for deres arbejde på hver sin Muataz-film.

På rollelisten finder man blandt andre Mohammad Dhia-Aldin og Rasmus Hammerich, som Muataz også har arbejdet med tidligere, samt Charlotte Fich og Albert Arthur Amiryan.

Manuskriptet har Jahfar Muataz skrevet sammen med Babak Vakili, som før har skrevet afsnit af tv-serierne Junglen, Fredløs og Fixer og står bag DR-podcasten Generationen.

Filmen produceres af Forty Five Films og Misam Avaz, som står bag Mens vi lever, Kollision og Bedre tider.

Hele vejen får biografpremiere i januar 2025.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko