Nyhed
13. dec. 2018 | 10:02

Tidligere filmdirektør skal stå for kultur på DR

Foto | Robin Skjoldborg
”Jeg kan ikke forestille mig noget mere attraktivt sted at få ansvaret for end DR Kultur, Børn og Unge,” udtaler Henrik Bo Nielsen om sin nye ansættelse.

Henrik Bo Nielsen har tidligere stået i spidsen for Det Danske Filminstitut og Information, men skal nu være kulturdirektør for Danmarks Radio.

Af Nicki Bruun

”Tonen er hæslig,” sagde Henrik Bo Nielsen, da han sidste år forlod filmbranchen og skiftede direktørstolen på Det Danske Filminstitut ud med den som leder på museumskoncernen ROMU.

Han var ked af, at det i hans tiårige periode som dansk films mest magtfulde mand ikke var lykkedes at ændre den i hans optik voldsomme tone, hvor folk råber og skriger af hinanden.

Alligevel var det ikke længe, Henrik Bo Nielsen kunne holde sig fra mediebranchen. Fra 1. april næste år skal han nemlig være direktør på DR’s nye område Kultur, Børn og Unge, skriver DR.

”Den dovne Henrik Bo Nielsen hev kortet og stod af i Roskilde,” sagde Peter Aalbæk Jensen, som ifølge den afgående filmdirektør var en af de privilegerede mænd, der gjorde tonen hæslig.

Det var en hentydning til ROMU’s placering i Roskilde, men nu vender Henrik Bo Nielsen altså tilbage til København.

Kulturelle oplevelser
”Det er en kæmpeopgave, som jeg går til med både glæde og ydmyghed,” udtaler Henrik Bo Nielsen om ansættelsen i en pressemeddelelse fra DR.

”Jeg noterer mig, at uanset om jeg læser medieforlig, public service-aftale eller planen for det nye DR, er alle enige om et: Når det gælder kultur, børn og unge, er DR den fuldstændig centrale institution, der skal sikre borgernes adgang til kvalitetsindhold og kulturelle oplevelser.”

DR har som bekendt været igennem en større nedskæring, og Henrik Bo Nielsens stilling i det nye område er resultat af den ”fokusering”, som politikerne har pålagt mediekoncernen.

Alligevel ser den tidligere filmdirektør frem til at prøve kræfter med tv-mediet, udtaler han i pressemeddelelsen.

”Jeg har brugt mange arbejdsår i en publicistisk virksomhed og i væsentlige danske kulturinstitutioner, og jeg kan ikke forestille mig noget mere attraktivt sted at få ansvaret for end DR Kultur, Børn og Unge.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko