Nyhed
13. maj 2011 | 10:53

Trier spænder ben for Scorsese

Lars von Trier og Martin Scorseses samarbejde om en film a la De fem benspænd er en realitet. Men hvilken af sine film, amerikaneren skal genskabe, er uvist.
Af Helene Withington og Claus Christensen

Lars von Trier og Martin Scorsese har netop i en pressemeddelelse bekræftet, at de skal samarbejde om en film, der tager teten op efter Triers og Jørgen Leths De fem benspænd.

Sidste år under Berlin-festivalen gik Ekko ud med nyheden om, at et benspænds-samarbejde var på vej. Men efterfølgende gik Zentropa og Scorseses talsmand ud og dementerede historien.

Siden har rygterne om et samarbejde mellem Lars von Trier og Martin Scorsese svirret.

”Vi diskuterer stadig projektet, lad os se, hvad der sker,” fortalte Trier i et interview med branchebladet Screen International ved dette års Berlinale.

Nu er samarbejdet imidlertid en realitet. Men de to herrer holder indtil videre kortene tæt til kroppen. Od endnu er der ingen, som kan svare på, hvilken af Scorseses film Trier skal spænde ben for.

”Det eneste, vi ved, er det, der står i pressemeddelelsen, og vi har ikke yderligere at tilføje,” siger Alexandra Emilia Kida, pressemedarbejder hos TrustNordisk.

Efter planen skal optagelserne til filmen begynde næste år. Produktionsselskaberne bag projektet er Triers Zentropa Real APS og Scorseses Sikelia Productions.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko