Venedig 2018
25. juli 2018 | 19:02

Trine Dyrholm og Mads Mikkelsen i Venedig

Foto | Per Arnesen
Trine Dyrholm nyder opholdet i Italien sammen med Pierce Brosnan i Den skaldede frisør. Nu vender hun tilbage til Støvlelandet, og denne gang får hun måske mulighed for en sejlads med Mads Mikkelsen.

Trine Dyrholm sidder i juryen og skal være med til at uddele Guldløven i Venedig, hvor Mads Mikkelsen er på rollelisten i en af hovedkonkurrencens film.

Af Simon Johansen

Der er ingen danske instruktører på årets filmfestival i Venedig. Men lidt dansk islæt vil nu alligevel være at finde til den italienske filmbegivenhed i september.

Trine Dyrholm skal således sidde i den jury, som skal udpege vinderen af festivalens hovedpris: Guldløven. 

I spidsen af juryen finder vi sidste års guldløvevinder Guillermo del Toro, som vandt for The Shape of Water. Resten af juryen består af Naomi Watts, Christoph Waltz, Taika Waititi, Sylvia Chang, Paolo Genovese, Nicole Garcia og Malgorzata Szumowska. 

Trine Dyrholm deltog også i festivalen sidste år med Nico 1988, hvor hun spiller rock- og modeikonet Nico. Filmen vandt prisen for bedste film i sidekonkurrencen Horizons. 

Dyrholm har også erfaring som jurymedlem og sad blandt andet i den internationale jury under Berlinalen i 2014. 

Mikkelsen i van Gogh-film
I Venedig får Trine Dyrholm selskab af en anden dansker, nemlig Mads Mikkelsen, som har en rolle i At Eternity’s Gate

Filmen deltager i hovedkonkurrencen og er instrueret af Julian Schnabel, der er mest kendt for den Oscar-nominerede Dykkerklokken og sommerfuglen

På rollelisten finder vi ud over Mikkelsen Oscar Isaac samt Willem Dafoe i hovedrollen som Vincent van Gogh. Rygterne siger, at filmen rummer stort Oscar-potentiale. 

I hovedkonkurrencen deltager også den mexicanske Nuestro Tiempo af Carlos Reygadas, som er co-produceret af det danske selskab Snowglobe.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko