Nyhed
24. okt. 2016 | 20:12

Trine Dyrholm spiller Nico i ny film

Foto | uoplyst
Den kultdyrkede sanger Nico under en koncert i 1985, hvor hun også gæstede Danmark. Hun døde tre år senere på Ibiza, kun 49 år gammel.

Den danske skuespiller har fået hovedrollen i en kommende biopic om den berømte tyske sanger Nico, der var Andy Warhols muse.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

En ny film skal fortælle historien om de sidste år i den tyske sanger Nicos liv.

Og set med danske øjne er den nyhed ekstra interessant, fordi Trine Dyrholm skal spiller hovedrollen i filmen, som har titlen Nico, 1988.

Det skriver flere medier her til aften, blandt andet amerikanske Variety.

Dyrholm fik stor international anerkendelse, da hun i vinters vandt Sølvbjørnen for bedste kvindelige hovedrolle for Thomas Vinterbergs Kollektivet på filmfestivalen i Berlin.

Ifølge Variety skal Trine Dyrholm synge en række af Nicos sange i filmen. Danskeren medvirkede som bekendt i dansk Melodi Grand Prix i 1987 med Danse i måneskin.

Optagelserne til Nico, 1988 starter allerede i næste måned i Italien, og det er italienske Susanna Nicchiarelli, der skal instruere filmen.

Foruden danske Dyrholm medvirker en række europæiske skuespillere i Nico, 1988. Blandt andet står rumænske Anamaria Marinca, der havde hovedrollen i Cristian Mungius Guldpalmevinder fra 2007, 4 måneder, 3 uger og 2 dage, også på rollelisten.

Muse og multikunstner
De fleste musikinteresserede kender nok Nico, med det borgerlige navn Christa Päffgen, bedst for hendes samarbejde med New York-rockbandet Velvet Underground.

Berømt er albummet The Velvet Underground and Nico med bananen på coveret.

Desuden blev Nico en slags muse for multikunstneren Andy Warhol, og hun var en del af miljøet omkring The Factory-studiet i 1960’erne.

Som titlen Nico, 1988 antyder, døde Nico i 1988, 49 år gammel. Hun blev dyrket af en trofast fanskare og var lidt af en multikunstner. Hun medvirkede således i Fellinis Det søde liv fra 1960 og Warhols egen Chelsea Girls fra 1966.

Det vides endnu ikke, hvornår Nico, 1988 får premiere.

Nico: These Days

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko