Nyhed
27. mar. 2022 | 03:02

Tv-selskab hyldes for godt arbejdsmiljø

Foto | Thomas Laursen/et bureau & FILMTVgruppen
Tina Christensen, direktør i Metronome Productions, holder beviset på Inspirationsprisen i vejret, da hun sammen med juryen poserer for fotografen.

Metronome Productions triumferede sammen med John Dillermand og Ulven kommer, da den danske tv-branche var samlet til uddeling af Tvprisen.

Af Claus Christensen

Store dele af den danske tv-branche var lørdag aften samlet i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Vinderne i 25 kategorier skulle kåres i Producentforeningens Tvprisen i alt fra årets underholdningsvært til bedste tv-serie. Men det var ikke kun præstationerne på skærmen, der blev målt og vejet. Også arbejdsmiljøet var på dagsordenen.

Pari Khadem fra FILM&TVGruppen under Dansk Journalistforbund har taget initiativ til Inspirationsprisen, der sætter fokus på arbejdsforholdene bag skærmen.

Den stolte vinder blev tv-selskabet Metronome Productions, som under overskriften Superkraft har skabt et bud på en bedre balance mellem arbejde og privatliv.

”Initiativet giver mulighed for at skærpe og effektivisere arbejdsdagen uden at gå på kompromis med kollegaskab og samtidig frigive reel fritid – endda et betydeligt antal ekstra fridage om året,” lyder begrundelsen fra juryen, som blandt andet består af Thomas Breinholt, faktachef på TV 2, og Thomas Heurlin fra Impact TV, der er kendt for dokumentaren om sexisme på TV 2.

Metronome Productions er kendt for programmer som Ex on the Beach, Masterchef, Stormester og Luksusfælden. Selskabet blev af juryen også rost for sin evne til at inkludere både fastansatte og freelancere samt sin generøse videregivelse af erfaringer med initiativet til resten af branchen.

Modpol til andre tissemænd
To af aftenens hovedpriser gik til DR.

Bedste lange tv-serie blev nemlig dramaserien Ulven kommer, mens prisen for bedste korte serie tilfaldt eventyret Julefeber.

Der var mere hæder til DR. Jonatan Spang blev årets underholdningsvært for hans DR 2-show Tæt på sandheden, som også blev hædret med prisen for bedste satire.

DR løb også med bedste nyhedshistorie i form af Puk Damsgårds indslag om Taliban på pigeskole. Og så blev den kontroversielle DR Ramasjang-serie John Dillermand kåret til årets nyskabelse.

”Hvis et program i den størrelsesorden kan skabe en så stor bevægelse omkring vores krop, at selv The Guardian skriver artikler om fænomenet, så er det både nyskabende og har materialiseret sig uden for den gængse danske underholdningssfære,” sagde juryen og tilføjede drilsk:

”Det er en modpol til alt det, de andre tissemænd valgte at lave i året 2021.”

Seerne elsker Badehotellet
Mads Brügger fik prisen for bedste dokumentar med Muldvarpen – Undercover i Nordkorea. Bedste reportageserie blev Thora Lorentzens Efterskolen.

Også de blev begge sendt på DR, men det betød dog ikke, at TV 2 helt blev forbigået.

Stationen kunne glæde sig over, at Puk Elgård fra Go’ Morgen Danmark blev årets faktavært, mens Stormester kåredes til årets bedste gameshow.

Bedste aktualitetsprogram blev TV 2’s dagsordensættende Operation X, mens stationens ottende sæson af Badehotellet løb med den eftertragtede seerpris.

Endelig kom Viaplay en enkelt gang på podiet, da streamingtjenestens Formel 1 blev kåret til årets bedste sportsdækning.

Se samtlige vindere her!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko