Nyhed
10. juni 2024 | 13:40

Ulrich Thomsen bakker op om Brygmann

Foto | Nimbus Film

Ulrich Thomsen, som spiller diplomaten Henrik Kauffmann i Vores mand i amerika, støtter op om skuespillerkollegaens Martin Brygmanns Facebook-opslag. 

Den anerkendte skuespiller bakker op om den krænker-anklagede entertainers Facebook-opslag sammen med blandt andre eks-producenten Ronnie Fridthjof.

Af Frederik Hoff

Dokumentaren Sexisme i musikbranchen har her til morgen fået premiere på DRTV, men allerede siden torsdag har den skabt problemer for Martin Brygmann.

Historien kom ud, da han hev DR og produktionsselskabet Impact TV i retten for at stoppe udsendelserne – uden held – fordi dokumentaren bringer anklager om hans krænkende adfærd.

Lørdag bragte Ekko historien om en pige på under atten år, som Brygmann ifølge hendes mor groomede, selv om moren havde klaget til både ham og produktionen.

To timer efter artiklens offentliggørelse kom Martin Brygmann endelig med sin forklaring i et Facebook-opslag, hvor han kritiserer DR for at tegne et billede, som er langt fra det menneske, han er.

”Jeg forstår nu også, at nogle kvinder måske kun har opsøgt mig, fordi de troede, jeg kunne gøre noget for deres karriere,” skriver han blandt andet.

Ekkos chefredaktør kritiserer teksten for victim blaming i en kommentar, men i kommentarsporet under opslaget på Facebook får Brygmann massevis af opbakning, også fra prominente kulturpersonligheder, skriver Ekstra Bladet.

Snart glemt igen
En af dem er den respekterede skuespiller Ulrich Thomsen.

”Som du kan se her, er alle på din side,” skriver Thomsen og fortsætter:

”Ignorer denne dokumentar så meget, det er muligt, og stå ved den, du er. Jeg forstår frustrationen over at skulle hænges ud og trangen til at ville forklare sig. Jeg tænker, du vil opleve, at det hele er glemt igen, før du ved det.”

I et interview med mediet Alt for damerne tidligere i år udtrykte Ulrich Thomsen, som er aktuel med hovedrollen i dokudramaserien Grundtvig, sin store skepsis over for #MeToo-bevægelsen og uvilje over for den såkaldte woke-ideologi.

Politikeren og skuespilleren Klaus Bondam bakker mere forsigtigt op med en venlig opfordring. ”Mange, mange tanker til dig. Pas på dig,” skriver han i kommentarsporet.

Kommentarerne er skrevet, inden dokumentaren fik premiere, men selv efter premiere har Facebook-opslaget i skrivende stund over tre tusind likes.

Martin Brygmanns ekskæreste, dramatikeren Line Knutzon, som han har to børn sammen med, er blandt de, der har liket opslaget. Det samme har journalisten René Fredensborg og skuespilleren Anne Sofie Espersen, som spiller sammen med Brygmann i Far til fire på toppen.

Ronnie Fridthjof, producenten bag Blå mænd og Julefrokosten, som Brygmann spiller med i, har også liket entertainerens opslag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko