Nyhed
08. juni 2024 | 10:29 - Opdateret 08. juni 2024 | 12:15

Martin Brygmann får afslag af retten

Foto | Franne Voigt

Den folkekære skuespiller og musiker Martin Brygmann er en del af DR-dokumentar om sexisme i musikbranchen, og dokumentaren bliver vist på mandag aften.

DR har rettens ord for, at man kan vise dokumentar om sexisme og grænseoverskridende adfærd i musikmiljøet, og dermed er entertaineren Martin Brygmanns klage blevet afvist.

Af Claus Christensen

Martin Brygmann har i de sidste dage forsøgt at stoppe en dokumentar om sexisme og grænseoverskridende adfærd i musikmiljøet.

Men her til morgen fik han afslag af Københavns Byret. Det oplyser byretten til Ekstra Bladet.

Dokumentaren bliver vist på mandag aften, oplyser DR til Berlingske. Den er produceret af Impact TV, der står bag dokumentarerne De misbrugte filmbørn og MeToo: Sexisme bag skærmen, som handler om krænkelser og overgreb i henholdsvis danske ungdomsfilm i 1970’erne og på tv-stationen TV 2.

Sidste år gik Impact TV konkurs, men kort efter opkøbt af Monday Media, og Ekko kunne berette, at selskabet var på vej med en dokumentar med arbejdstitlen Sexisme i musikbranchen.

Det er den dokumentar, som DR nu vil vise på mandag aften, oplyser DR til Berlingske.

Strider mod sandheden
Martin Brygmann er en del af dokumentaren, og han mener, at de ting, der kommer frem om ham, er ærekrænkende og strider mod sandheden.

”DR er over for min klient kommet med udokumenterede freds- og ærekrænkende påstande,” udtalte Martin Brygmanns advokat Heidi Højmark Helveg til Ritzau forleden.

Ifølge advokaten har hun og Brygmanns de sidste syv måneder henvendt sig til DR ti gange for at få fremlagt dokumentation.

”I sidste uge lykkedes det endelig at mødes med DR for at gennemgå påstandene, men igen afviste DR at fremvise nogen form for dokumentation eller svar, der kunne lede til opklaring,” fortsatte advokaten.

DR har dog stået fast, og til Berlingske har Impact TV’s kreative direktør Thomas Heurlin har sagt:

”Impact TV har stor og prisbelønnet erfaring med undersøgende journalistik og følger de presseetiske regler.”

Et ikon i underholdningsbranchen
Martin Brygmann er et ikon i den danske underholdningsbranche og en af landets mest folkekære skuespillere og musikere.

Han er kendt fra komediegruppen Lex & Klatten, som foruden Brygmann bestod af Paprika Steen, Peter Frödin og Hella Joof. De udgav i 1997 en plade, som modtog guld for 25.000 solgte eksemplarer.

Sammen med Frödin og Joof fortsatte Brygmann satiregruppen Det Brune Punktum. Brygmanns talent for ørefængende sange og sjove tekster er anerkendt.

Brygmanns talent for ørefængende sange og sjove tekster er anerkendt. Ofte laver han i sine shows og tekster grin med seksualivet, for eksempel sangen Jeg vil i seng med de fleste og showet De fleste ønsker sker med lemmet.

Ironisk nok er det netop seksualiteten, der kommer i fokus i DR-dokumentaren, og som kan få alvorlige konsekvenser for Brygmanns karriere. Sagen er særligt prekær, fordi Martin Brygmann har lavet familievenlig underholdning og i tre film haft hovedrollen som Far i Far til fire-filmene.

Martin Brygmann i Zulu Comedy Galla 2011

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko