Nyhed
01. dec. 2016 | 10:12

Viaplay laver dansk terrorserie

Foto | Reiner Bajo
I 2013 måtte Channing Tatum redde Det Hvide Hus i White House Down, men angrebet bliver på den amerikanske ambassade i København, når Embassy Down kommer i 2018.

Terrorister angriber den amerikanske ambassade i København i Embassy Down, der får premiere i 2018 og er lavet af blandt andre Anders Frithiof August og René Ezra.

Af Nicki Bruun

I Roland Emmerichs tjubang-fornøjelige White House Down fra 2013 bliver Det Hvide Hus angrebet af ondsindede terrorister.

Nu står så den amerikanske ambassade i København for skud, når tv-serien Embassy Down i 2018 kommer på Viaplay. Det er tjenestens anden originale serie efter den momentvis morsomme, men halvbagte Swedish Dicks.

Embassy Down beskrives i pressemeddelelsen som en højspændt, politisk thriller, der laves i samarbejde med det internationale produktionsselskab Red Arrow International og Nordisk Film.

International kædereaktion
Serien bryster sig af at have et internationalt niveau, der ”kombinerer tempofyldt action med politiske intriger og personlig drama,” som der står i pressemeddelelsen.

Embassy Down foregår i nutidens København, hvor terrorister under en indvielse stormer den amerikanske ambassade og gør gæsterne til gidsler. Det starter en kædereaktion ikke bare i København, men rundt omkring i hele verden.

Embassy Down skrives af manuskriptforfatter Anders Frithiof August, der har skrevet film som Martin Zandvliets Applaus og Dirch, men også stod bag ordene i sidste års Sommeren ’92. På tv-fronten har han senest skrevet afsnit til DR-serierne Arvingerne og Bedrag.

Serien bliver i otte afsnit af en times varighed hver og produceres af René Ezra og Tomas Radoor fra Nordisk Film, der har produceret blandt andet Tobias Lindholms R, Kapringen og Krigen.

Kamp om gidsler og seere
Embassy Down
går først i produktion til næste år og får premiere på Viaplay i 2018.

Men allerede i starten af 2017 kommer der gidseltagning på programmet, når dramaserien Gidseltagningen rammer Kanal 5 på Discovery Networks, der er Viaplays konkurrent. Her bliver femten danskere taget som gidsler i en københavnsk metrostation.

Serien har Paprika Steen, Johannes Lassen og Sara Hjort Ditlevsen – som medvirker i adskillige film på Ekko Shortlist – i de bærende roller. Også Dar Salim, Henning Jensen og Cecilie Stenspil er på rollelisten.

Idéen er udtænkt af to af de største danske tv-kræfter, Adam Price og Søren Sveistrup, der henholdsvis har stået bag Borgen og Forbrydelsen.

Gidseltagningen er dog skabt af Kasper Barfoed, der senest instruerede og skrev Sommeren ’92 sammen med netop August Frithiof August. De tager altså begge en dramatisk tur fra fodbold til gidseltagninger.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko