Nyhed
07. mar. 2023 | 10:12

Vild hjertemassage til discohit

Foto | Tommy Wildner

Sygeplejersken har Josephine Park og Fanny Louise Bernth i hovedrollerne, og serien får premiere på Netflix den 27. april.

Den første trailer til filmatisering af en af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager byder på en hæsblæsende redningsaktion til tonerne af I Will Survive.

Af Nicki Bruun

En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager bliver filmatiseret i den kommende Netflix-serie Sygeplejersken.

Den handler om Christina Aistrup Hansen, der i 2017 blev idømt tolv års fængsel for drabsforsøg på fire patienter, mens hun arbejdede på Nykøbing Falster Sygehus.

Det er en opsigtsvækkende fortælling, og nu er det første kig på serien kommet. Netflix kalder det en teaser, men faktisk er det en hel scene på over tre minutter, hvor man møder hovedpersonerne en sen nattetime på sygehuset.

Se den nederst i artiklen!

Først på pletten
Josephine Park indtager rollen som Christina Aistrup Hansen, mens Fanny Louise Bernth spiller hendes nye kollega Pernille Kurzmann, der også er en autentisk person.

Hun bliver hurtigt venner med den charmerende og karismatiske Christina, der er vellidt og dygtig til sit arbejde.

Men efterhånden får Pernille en mistanke til sin kollega, der altid er først på pletten i en nødsituation. Derfor går hun på jagt efter sandheden.

Scenen byder først på mørk uhygge i stil med The Shining, men udvikler sig til en hæsblæsende redningsaktion, hvor der bliver givet vild hjertemassage til tonerne af Gloria Gaynors discohit I Will Survive.

Det er nok til at vække nysgerrigheden om, hvordan folkene bag vil forløse den virkelige historie. Sygeplejersken får premiere på Netflix den 27. april

Drama og spektakel
Seriens hovedforfattere er Dorte W. Høgh (Når støvet har lagt sig) og Kasper Barfoed (Gidseltagningen), mens sidstnævnte instruerer.

Sygeplejersken er produceret af Meta Louise Foldager Sørensen, Adam Price og Søren Sveistrups selskab SAM Productions. Selskabet stod også bag Netflix-serien Kastanjemanden, som Høgh og Barfoed ligeledes var med til at lave.

Blandt de medvirkende er også Peter Zandersen, Amalie Lindegård og Dick Kaysø.

I Ekko #85 havde vi et stort tema om true crime. Her talte vi med Politiken-journalisten Kristian Corfixen, der har skrevet den bog, som Netflix-serien bygger på.

”Faren ved true crime er, at man forelsker sig i selve dramaet og spektaklet,” siger han i interviewet.

”Men hvis vi bare vil tjene en hurtig mønt på en god historie og så ellers lade sagen ligge, lærer vi ingenting. Det ville jeg aldrig kunne forsvare over for de pårørende i en sag som denne.”

Det skal blive interessant at se, hvordan forholdet mellem underholdning og oplysning er i filmatiseringen, som både bliver tilgængelig for et dansk publikum og resten af verden på streamingtjenesten Netflix.

Trailer: Sygeplejersken

Kommentarer

True crime i Ekko

Stort tema om true crime i Ekko #85 fra 2020.

Her taler vi med journalisten Kristian Corfixen om drabssagen, der nu bliver til Netflix-serien Sygeplejersken.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko