Reportage
30. nov. 2016 | 10:55

Shortlist-vinderne på den røde løber

Foto | Rolf Konow
Sarah Boberg fik overrakt prisen for bedste kvindelige skuespiller af kollegerne Troels Lyby og Julie Zangenberg. I sin takketale understregede Boberg, at det er vigtigt at fejre kortfilmen.

Se de glade vindere posere med deres statuette for Ekkos fotograf efter at have været på scenen og modtage publikums hyldest ved Ekko Shortlist Awards 2016.

Af Lasse Cordsen og Claus Christensen

Jubel, overraskelse, nervøsitet, latter, overvældelse og gråd.

Ekko Shortlist Awards 2016 havde alt, hvad der hører en prisfest til, og Lasse Rimmer var igen i år en veloplagt og charmerende vært.

Efter showet stillede de glade prisvindere op på den røde løber til ære for vores fotograf, Anders Rye Skjoldjensen, der forevigede det særlige øjeblik.

For flere af vinderne var det deres første pris nogensinde!

Prisudleveringen er en fejring af filmskabere, der med stor sandsynlighed kommer til at tegne dansk films fremtid. Og det er en pejling af de tendenser, der vil blive toneangivende i de kommende år.

Så hold øje – her er portrætterne af folk, som du vil se meget mere til i fremover.

 

Shortlist Prisen

Milad Avaz (tv.) måtte haste fra Los Angeles til Bremen Teatret, hvor han sammen med Michel Copeland Toft (th.) og hovedrolleindehaveren Julie Christiansen i Et lift kunne Shortlist Prisen i vejret. Med æren fulgte en check på 25.000 kroner fra Blockbuster.


Publikum Prisen

Aske Bang (i midten) er blevet kaldt kongen af Ekko Shortlist, og det levede han op til på den store aften, hvor han sammen med holdet bag Den fremmede modtog Publikum Prisen.

 

Bedste kvindelige skuespiller

Erfarne Sarah Boberg tog prisen for bedste kvindelige skuespiller for sin kraftpræstation som tidligere narkoman, der i Rastløs forsøger at komme tilbage til livet.

 

Bedste mandlige skuespiller

En af aftenens højdepunkter var Rudi Køhnkes rørende takketale, da han vandt bedste mandlige skuespiller for sin rolle i den postapokalyptiske Ødeland. På billedet ses han sammen med instruktør Jesper Quistgaard (th.).

 

Bedste fiktion & bedste fotograf 

Sorte måne-holdet fik to priser med fra scenen, da fotograf Catherine Pattinama Coleman (i midten med blomstret nederdel) vandt for bedste fotografering, og filmen vandt en af aftenens største priser, nemlig bedste fiktion.

 

Bedste animation

Franske Juliette Viger afbrød en workshop i Budapest og tog til København for at modtage animationsprisen for Untamed, der var hendes afgangsfilm på The Animation Workshop i Viborg.

 

Bedste dokumentar

Theo Bat Schandorff viste stolt sin statuette – og langfinger – frem foran Ekkos fotograf efter at have vundet bedste dokumentar for det syrede dj-portræt Easy.

 

Bedste manuskript

Debutanten Andrea Stief stillede op på den røde løber med resten af holdet bag Mor, der indbragte hende prisen for bedste manuskript.

 

Bedste klipning

Instruktøren Marc Louis Sutton og Kristian Håskjold, der også var nomineret til Shortlist Prisen med Velkommen til paradis, hjemtog prisen for bedste klipning i deres morsomme multiplotfilm Pinde & Pistoler.

 

Bedste scenograf og lyddesign

Holdet bag gyseren Skyld kunne fejre aftenen med to priser, da tonemester Hans Christian Arnt Torp (i midten) vandt for bedste lyddesign og Barbara Hilduberg (anden fra højre) for bedste scenografi.

 

Bedste originale musik 

Clara Kokseby vandt for bedste originale musik med det lesbiske drama på Færøerne, Som engle vi falder. Hun var ret sensationelt også nomineret for bedste fotografering i samme film.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko