Nyhed
27. mar. 2014 | 14:26

Vinterberg kommer ikke til Cannes

Foto | Jan Buus
Thomas Vinterberg er beæret over, at internationale kritikere har spået, at hans kommende film ville blive udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes.

Den danske instruktør når ikke at blive færdig med Far From the Madding Crowd til Cannes-festivalen i maj.

Af Claus Christensen

For et par uger siden kunne vi her på siden fortælle, at toneangivende, udenlandske kritikere spåede, at Thomas Vinterbergs næste film, Far From the Madding Crowd, ville komme til Cannes.

Men spådommen går desværre ikke i opfyldelse.

Thomas Vinterberg udtaler til Politiken, at han ikke når at blive færdig med filmen til årets festival, der løber af staben i midten af maj.

”Vi er i øjeblikket i fuld gang med at klippe filmen, og hvis vi ellers holder tidsplanen, bliver vi tidligst færdige til juli og er derfor desværre ikke klar til Cannes i maj,” siger Thomas Vinterberg.

Far From the Madding Crowd er en filmatisering af Thomas Hardys victorianske roman af samme navn fra 1874. Den har Carrey Mulligan (An Education) i hovedrollen, mens Michael Sheen og den nye belgiske stjerne, Matthias Soenaerts, spiller andre roller.

Det bliver Vinterbergs første engelsksprogede siden Dear Wendy i 2004.

”Den er endnu ikke premiere-sat, men jeg glæder mig meget til at vise den til det danske publikum, når tid er,” udtaler Vinterberg, der er en af de instruktører, der betragtes som en del af ”Cannes-familien”.

I 2013 var han således formand for juryen for Un Certain Regard-prisen, og to gange har han deltaget i hovedkonkurrencen, nemlig i 1998 med Festen og i 2012 med Jagten. Begge film vandt priser på festivalen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko