Nyhed
17. sep. 2013 | 19:52

Vinterberg optager engelsksproget film

Foto | Per Arnesen
Thomas Vinterberg under optagelserne til Jagten sammen med sin fotograf Charlotte Bruus Christensen. Nu er begge rejst til England for at optage Far From the Madding Crowd.

Carey Mulligan, Michael Sheen og Matthias Schoenarts har hovedrollerne i Thomas Vinterbergs nye film, Far From the Madding Crowd, der netop har startet optagelser i England.

Af Marie Andersen

Om kort tid bliver Jagten formentlig udpeget som Danmarks kandidat i årets Oscar-kapløb. Men instruktør Thomas Vinterberg er allerede i fuld gang med sit næste projekt, og i går startede optagelserne således på hans første engelsksprogede film siden Dear Wendy fra 2004.

Far From the Madding Crowd handler om den smukke og stædige Batsheba Everdene, der kaster sig ud i kærlighedsforhold med tre meget forskellige mænd. Og det er ikke hvem som helst, Vinterberg har fået på rollelisten.

Hovedrollen spilles af Carey Mulligan, der slog igennem hos en anden dansk instruktør, Lone Scherfig, i An Education. Og mændene spilles af Michael Sheen (Frost/Nixon, The Queen), Matthias Schoenarts (Bullhead, Smagen af rust og ben) og Tom Sturridge (On the Road).

En skidt film
Optagelserne foregår i England, nærmere bestemt Dorset, Oxfordshire, Buckinghamshire og London.

Instruktøren har her selskab af sin fotograf fra Submarino og Jagten, Charlotte Bruus Christensen, mens David Nicholls – der også skrev forlægget til Lone Scherfigs One Day – står bag manuskriptet.

Allerede i Ekko #59 løftede Thomas Vinterberg sløret for, at han arbejdede på Far From the Madding Crowd. Filmen er baseret på Thomas Hardys roman fra 1874, og i interviewet gav Vinterberg sin uforbeholdne mening om en tidligere filmatisering af bogen med Julie Christie i hovedrollen:

”John Schlesinger lavede den i sin tid med Nicolas Roeg som fotograf, en ret skidt film faktisk.”

Selv går han nu også til optagelserne med en vis ærefrygt, og i en pressemeddelelse udtaler han:

”Det er et privilegium at bringe et så vidunderligt og meget engelsk stykke litteratur til det store lærred.”

Rastløshed fører udenlands
Thomas Vinterberg arbejder også på to danske projekter, Kollektivet, der er inspireret af hans egen opvækst i et kollektiv, og Drinking om danskernes drukkultur.

Men at han er glad for igen at arbejde uden for landets grænser, lægger han ikke selv skjul på.

”Jeg føler mig draget af historien, men har også en rastløshed, der handler om at komme væk fra Danmark. Ikke for bestandigt, men jeg kan ikke udholde tanken om at traske op på filminstituttet og modtage støtte ved det samme bord igen og igen. Det er for småt,” sagde instruktøren i foråret til Jyllands-Posten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko