Harvey Weinsteins tabte film
Da historierne om Harvey Weinsteins overgreb ramte medierne sidste efterår, førte det en flodbølge med sig.
Først og fremmest handlede det om mennesker, der følte sig klar til at fortælle deres historie om overgreb og sexchikane i filmbranchen og alle mulige andre brancher. Efterfølgende fik afsløringerne af producentens overgreb også betydning for mange filmprojekter, som Weinstein var involveret i.
I februar skrev mediet Indiewire, at omkring 40 film- og tv-projekter var endt i limbo hos The Weinstein Company som følge af beskyldningerne mod Harvey Weinstein.
For eksempel var Michael Moore i gang med dokumentaren Fahrenheit 11/9, der, som titlen antyder, er en slags opfølger til instruktørens Fahrenheit 9/11, men med fokus på Donald Trump.
Projektet døde dog hos The Weinstein Company. Men 30. maj sendte Michael Moore et klip fra 1998 ud på Twitter, hvor han er gæst i Roseanne Barrs talkshow sammen med Donald Trump – med en tilføjet tekst: ”De vil snart fortryde dagen, de lærte mig at kende.”
Det tyder dermed på, at han arbejder på det samme eller et lignende projekt andetsteds.
Skuffende Jesus
Mindre godt ser det ud for en række stjernespækkede film, der lader til ikke at komme i danske biografer, selv om de for længst er indspillede.
Tv-instruktøren Alfonso Gomez-Rejon fik et filmgennembrud med ungdomskomediedramaet Me and Earl and the Dying Girl. Derfor var hans næste film ventet i spænding, men det historiske drama The Current War med Benedict Cumberbatch som Thomas Edison ser ud til at gå en krank skæbne i møde.
En blanding af at være produceret af The Weinstein Company og dårlige anmeldelser på Toronto-festivalen har gjort, at filmen har måttet nøjes med festivalvisninger. SF Studios har rettighederne i Skandinavien, men filmen er blevet sat på venteliste og får måske aldrig biografpremiere herhjemme.
Mere sikkert er det, at Mary Magdalene ikke kommer i danske biografer.
Det bibelske drama har Rooney Mara i hovedrollen som discipel og Joaquin Phoenix som selveste Jesus. Filmen skulle have haft premiere op til påsken i marts, hvor den kom i biografer i Sverige og Norge, men blev taget af programmet på det danske marked.
Det skyldes muligvis også, at Mary Magdalene klarede sig dårligt i andre udenlandske territorier, hvor den sammenlagt tjente 70 millioner kroner ind, hvilket er utroligt skuffende for så stor en film.
Et indisk håb
Det franske komediedrama De urørlige blev et kæmpehit, og derfor blev en amerikansk udgave naturligvis sat i værk.
Men om The Upside, der har Bryan Cranston, Kevin Hart og Nicole Kidman i hovedrollerne, nogensinde kommer i danske biografer, er meget tvivlsomt. Filmen, som også blev vist på Toronto-festivalen til blandede anmeldelser, blev flyttet fra sin amerikanske premieredato 9. marts og ligger nu uvis i samtlige territorier.
Så er der måske mere håb for Hotel Mumbai, hvis producere i fredags lykkedes med at købe filmen tilbage fra The Weinstein Company for et ukendt beløb.
Filmen handler om et terrorangreb i Indien i 2008, der dræbte mere end 160 mennesker.
Der er dog kun tale om de nordamerikanske og britiske rettigheder, da de internationale rettigheder er solgt til andre distributører. Branchemagasinet Variety skriver, at nogle af disse distributører går efter at lancere filmen i efteråret – på tiårs-jubilæet for angrebet. Men hvad der sker med den i Danmark, er uvist.
Kommentarer