Nyhed
28. aug. 2019 | 17:13

Weinsteins sag udskudt til januar

Foto | Don Emmert
Harvey Weinstein var en af filmverdenens mest succesfulde mænd, indtil en række kvinder gik frem og fortalte, at producenten havde begået overgreb på dem.

Overgrebsanklagede Harvey Weinstein erklærer sig uskyldig, men grundet nyt bevismateriale kan endnu en kvinde vidne imod ham.

Af Frederik Hoff

Harvey Weinsteins forsvarsadvokat kalder det et tegn på svaghed i anklagerens sag, og anklageren selv kalder det en nødvendighed.

Ikke desto mindre er det et faktum, at sager om Weinsteins påståede seksuelle overgreb er udskudt fra 9. september i år til 20. januar 2020.

Den 67-årige filmproducer anklages for to seksuelle overgreb imod kvinder i henholdsvis 2006 og 2013, og det er stadig disse to tilfælde, han tiltales for.

Dog er der ifølge nyhedsbureauet Reuters nu mulighed for at inddrage et vidne, som ikke tidligere var tilgængeligt.

Annabella Sciorra, som er kendt for sin rolle i tv-serien The Sopranos, har anklaget Harvey Weinstein for voldtægt af hende i 1993. Det er for lang tid siden til, at han kan retsforfølges for det, men grundet nyt bevismateriale kan Sciorra nu vidne imod sin tidligere producer.

Problematisk adfærd
Annabella Sciorra var en af de første til at anklage Harvey Weinstein i 2017, da #MeToo-bevægelsen startede.

Siden har en enorm mængde kvinder ligeledes anklaget manden bag filmselskaberne Miramax og The Weinstein Company for seksuelle overgreb. Også kendte skuespillere som Gwyneth Paltrow, Salma Hayek og Uma Thurman påstår at have været udsat for Harvey producentens uønskede tilnærmelser.

Det udløste en bølge af opmærksomhed på problematisk seksuel adfærd i underholdningsindustrien på verdensplan samt en lang række anklager mod mange mandlige filmfolk.

I de fleste tilfælde har det været anklager om sexchikane og ikke som i Sciorras sag decideret voldtægt.

Harvey Weinsten er i øjeblikket på fri fod efter at have betalt en kaution på en million dollar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko