Nyhed
27. feb. 2018 | 18:31

Forkætret filmselskab nærmer sig konkurs

Foto | The Weinstein Company
Bestyrelsen forsøgte at redde Weinstein-selskabet og havde både planlagt at give det et nyt navn og sammensætte en bestyrelse med flest kvinder, men lige meget hjalp det.

Et mislykket salg af Harvey Weinsteins tidligere filmselskab har sendt selskabet i betalingsstandsning, der kan ende i en konkursbegæring.

Af Mikkel Krebs Behnke

Det tidligere så succesfulde filmselskab The Weinstein Company må erklære sig konkurs, efter forhandlinger om et salg er gået i stå.

En investorgruppe ledet af Maria Contreras-Sweet, en tidligere embedsmand i Obama-administrationen, og den amerikanske rigmand Ron Burkle var interesseret i at overtage selskabet for 500 millioner dollars.

Men i et åbent brev til investorgruppen skriver Weinstein-selskabet, at buddet var en illusion.

”På trods af tidligere udtalelser er det umuligt ikke at nå frem til den konklusion, at I ingen intentioner har om at opnå en aftale og intet ønske har om at redde værdifulde aktiver eller job.”

Kritik fra rigsadvokaten
Allerede i starten af februar gik forhandlingerne i hårdknude mellem de to parter, da New Yorks rigsadvokat Eric Schneiderman lagde sag an mod The Weinstein Company med den begrundelse, at selskabet havde muliggjort Harvey Weinsteins seksuelle krænkelser.

Schneiderman var desuden kritisk over for investorgruppens planer om at ansætte David Glasser, en nær ven af Weinstein-brødrene, som direktør. Bestyrelsen i Weinstein-selskabet besluttede sig efterfølgende for at fyre Glasser. 

Ifølge det amerikanske branchemagasin Variety mødtes Eric Scneiderman med investorgruppen og repræsentanter for Weinstein-selskabet den 21. februar, hvorefter en aftale syntes klar. Men den 25. februar opgav man at sælge Weinstein-selskabet.

”Vi og vores rådgivere har arbejdet utrætteligt for at færdiggøre en aftale, som kunne præsenteres for godkendelse af rigsadvokaten,” skriver bestyrelsen i et brev til investorgruppen og fortsætter:

”Vi har imødekommet samtlige af de krav, I har pålagt os. Vi ventede tålmodigt på, at I skulle fremlægge de vilkår, som skulle redde selskabet fra den sikre konkurs. Det udkast, som I vendte tilbage med, repræsenterer ingen levedygtig mulighed for salg.”

Krævede store forandringer
Investorgruppen ønskede som led i købet at lave dramatiske ændringer ved overtagelsen af The Weinstein Company. 

Aftalen ville have sikret gruppen kontrollen over filmselskabet med 51 procent af aktierne. Man ville finde et nyt navn til selskabet, og majoriteten af pladserne i den nye bestyrelse skulle besættes af kvinder. Desuden var det planen at oprette en fond med 40 millioner dollars til at give kompensation til Harvey Weinsteins ofre.

Weinstein-selskabet har været et af de mest succesfulde filmselskaber i nyere tid og har siden 2010 haft premiere på mere end 90 film. Blandt dem er succeser som Kongens store tale, Django Unchained og Inglourious Basterds.

Siden sex-anklagerne mod Harvey Weinstein begyndte at rulle, har selskabet dog været i store økonomiske problemer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko