Nyhed
19. dec. 2017 | 15:46

Dokumentar om Harvey Weinstein på vej

Foto | uoplyst
Forløbet omkring Harvey Weinsteins sexskandaler har været langt og kaotisk. En kommende BBC-dokumentar vil forsøge at skabe et overblik i sagen.

Den britiske tv-kanal BBC distribuerer en dokumentar, som kommer til at omhandle producentens påståede overgreb på kvinder.

Af David Madsen

”Historien lyder så god, at jeg gerne vil købe filmrettighederne!”

Sådan lød det overmodigt fra Harvey Weinstein tilbage i oktober, da New York Times offentliggjorde en artikel om producentens angivelige seksuelle overgreb.

Den film er nu undervejs, men det er naturligvis ikke The Weinstein Company, der producerer. Simon og Jonathan Chinn fra produktionsselskabet Lightbox har annonceret, at de er i gang med at lave en dokumentar i spillefilmlængde om skandalen.

”Ved at fortælle historien om Weinsteins ekstraordinære storhedstid og fald vil filmen forsøge at besvare de store spørgsmål, som ligger i hjertet af skandalen: Hvordan kunne Weinstein slippe af sted med sin opførsel i så lang tid? Hvad kan vi lære af hans historie om, hvordan magtfulde mænd opfører sig i Hollywood og i andre industrier? Og vil dette blive et skelsættende øjeblik for, hvordan kvinder er behandlet på arbejdspladsen?” siger producenterne til branchemediet Deadline.

Frygt og fortielse
BBC Two står for distributionen, og Ursula MacFarlane skal instruere. Hun har tidligere instrueret tv-dokumentaren Charlie Hebdo: 3 Days That Shook Paris og Netflix-dokumentaren Captive.

Weinstein – som er arbejdstitlen – vil følge Harvey Weinsteins tid i Hollywood fra 1970’erne og frem til i dag.

Men filmen vil også undersøge de mange andre sexskandaler i lyset af et Hollywood-studiesystem, som er styret af frygt og fortielse.

Ifølge Deadline bliver emnet belyst gennem interviews med journalister, producere, instruktører, agenter og advokater, hvoraf nogle indtil videre har forholdt sig tavse. Flere af Weinsteins ofre forventes også at medvirke.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko