Nyhed
22. feb. 2021 | 13:25

Woody Allen benægter anklager om overgreb

Foto | HBO
Woody Allen var i tolv år i et forhold med skuespilleren Mia Farrow, der havde biologiske børn og adopteret flere fra forskellige steder i verden.

I en ny dokumentar gentager Farrow-familien anklagerne mod instruktøren, der beskyldes for at have forgrebet sig på sin syvårige adoptivdatter.

Af Nicki Bruun

I HBO-serien Allen v. Farrow gentager Woody Allens datter Dylan Farrow og hendes mor Mia Farrow en anklage, som de har holdt fast i siden 1992: At instruktøren forgreb sig på sin dengang kun syvårige adoptivdatter.

Vores anmeldelse af serien er på trapperne, men manden i fokus har allerede givet sin uforbeholdne mening om projektet til kende.

”Dokumentaristerne har ingen interesse i sandheden. De har i årevis og i al hemmelighed samarbejdet med Farrow-familien og deres støtter for at lave et angreb fuld af usandheder,” lyder det fra 85-årige Woody Allen og hans kone Soon-Yi Previn i en udtalelse til The Hollywood Reporter.

Soon-Yi Previn er Mia Farrows adoptivdatter, og det var Allens affære med den dengang nittenårige kvinde, som førte til bruddet mellem Allen og Farrow.

Bag Allen v. Farrow stårAmy Ziering og Kirby Dick, der tidligere har lavet overgrebsdokumentarer som On the Record (om musikbranchen) og Voldtaget af elitens sønner (om kulturen på amerikanske universiteter).

Usande beskyldninger
Mistanken har hængt over Woody Allen i årevis, selv om han aldrig er blevet dømt skyldig i en retssal.

#MeToo-bevægelsen og det, at den nu voksne datter i 2014 stod stået frem og fortalte om sine oplevelser, gav sagen fornyet aktualitet. Streamingtjenesten Amazon valgte at droppe samarbejdet med instruktøren, der er persona non grata i den amerikanske filmbranche nu.

”Det har været kendt i årtier, at disse beskyldninger er usande. Flere instanser undersøgte dem på daværende tidspunkt og fandt ud af, at hvad end Dylan Farrow måtte være blevet overbevist om, fandt der aldrig noget overgreb sted,” fortsætter Woody Allen i udtalelsen.

Han kritiserer også, at han blot fik få dage til at forholde sig til dokumentarens anklager – derfor valgte han ikke at medvirke.

”Det her sløsede sensationsværk vil nok skabe opmærksomhed, men det ændrer ikke på kendsgerningerne,” lyder det fra den verdensberømte instruktør.

Groomet fra ung alder
Allen v. Farrow
er blevet sammenlignet med den store overgrebshistorie fra 2019, Leaving Neverland, hvor popkongen Michael Jackson blev anklaget for at være pædofil overgrebsmand.

I Allen v. Farrow fortæller Dylan Farrow, Mia Farrow og Ronan Farrow – journalisten, der var med til at fælde Harvey Weinstein – hvordan Woody Allen begik sit overgreb, og hvad det har haft af omkostninger for familien.

Den nye serie med de velkendte beskyldninger mod instruktøren har primært fået positive anmeldelser og bliver af amerikanske kritikere kaldt ”troværdig” og ”nedtonet”.

I serien beskylder medlemmerne af Farrow-familien Woody Allen for at have groomet Dylan Farrow fra en helt ung alder. De påstår, at han i flere tilfælde opførte sig upassende over for den lille pige og indvilgede i at søge hjælp hos en psykolog.

Det er den eneste anklage om pædofili mod Woody Allen i hans karriere.

Første afsnit af Allen v. Farrow har premiere i dag på streamingtjenesten HBO Nordic. De resterende tre afsnit kommer hver mandag over de næste uger.

Trailer: Allen v. Farrow

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko