Nyhed
24. mar. 2020 | 10:00

Woody Allen udgiver omstridt bog

Foto | uoplyst
Woody Allen har beriget filmverdenen med mesterværker som Mig og Annie, Små og store synder samt Hannah og hendes søstre, men de seneste år har instruktøren ramt af alvorlige anklager.

Efter store kontroverser om den overgrebsanklagede instruktørs erindringsbog har et forlag nu sendt Apropos of Nothing på gaden med beskyldninger mod Mia Farrow.

Af Nicki Bruun

Forløbet omkring Woody Allens erindringsbog har været mindst lige så dramatisk som de film, han indtil for nylig lavede én af om året. 

Først kæmpede instruktøren for at finde en udgiver, og da han endelig gjorde det, protesterede forlagets medarbejdere, så udgivelsen endte med at blive droppet.

Men i går blev bogen Apropos of Nothing endelig og uden meget forvarsel udgivet af forlaget Arcade Publishing, skriver amerikanske medier. 

Bogen handler om hele Woody Allens liv fra barndommen i New York over den succesfulde karriere til datteren Dylan Farrows beskyldninger om et seksuelt overgreb. Hun har i flere år holdt fast i anklager om, at faren forgreb sig på hende i 1992, da hun var syv år gammel. 

”I disse mærkelige tider, hvor sandheden ofte bliver kaldt fake news, har vi valgt at give stemme til en respekteret kunstner frem for at føje dem, som ønsker at lukke munden på ham,” udtaler forlagets redaktør Jeannette Seaver ifølge branchemediet Variety.

Affære med Sinatra
Den største kritiker af Woody Allens bogudgivelse har været hans egen søn, den prisbelønnede journalist og forfatter Ronan Farrow, der med sine #MeToo-afsløringer var med til at fælde Harvey Weinstein.

Ronan Farrow har også bakket op om sin søster og moren Mia Farrow, der selv om Woody Allen aldrig blev dømt ved en domstol har holdt fast i, at instruktøren forgreb sig på Dylan Farrow på loftet i familiens sommerhus.

Der har længe verseret rygter om, at Mia Farrow havde en affære med Frank Sinatra, som kunne være far til Ronan Farrow.

De rygter puster Woody Allen til i Apropos of Nothing, hvor han ifølge en række medier skriver, at Mia Farrow sagtens kan have haft en række affærer. Instruktøren mener dog stadig, at han er far til Ronan Farrow.

I bogen skriver Woody Allen også, at Mia Farrow havde et unaturligt forhold til Ronan Farrow, som moren ifølge Allen kunne finde på at sove nøgen med, indtil han var elleve år gammel.

Hverken Mia, Ronan eller Dylan Farrow har kommenteret på bogudgivelsen.

Det vides ikke, om Apropos of Nothing kommer på det danske marked.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko