Nyhed
02. juli 2020 | 13:17

Woody Harrelson skamroser Ruben Östlund

Foto | Tobias Henriksson
Woody Harrelson bliver instrueret af en intens Ruben Östlund til Triangle of Sadness, hvor den amerikanske stjerneskuespiller har rollen som kaptajn på en yacht.

”Ikke mange kunne have lokket mig halvvejs rundt om jorden i disse usikre tider,” siger den amerikanske skuespiller, der efter en coronapause har genoptaget optagelserne af Triangle of Sadness.

Af Claus Christensen

Den svenske Guldpalmevinder Ruben Östlund er godt på vej til at tage førertrøjen for nyskabende filmkunst i Norden – en trøje, som vor egen Lars von Trier ellers har båret i årtier.

I 2014 bragede Östlund igennem med familiedramaet Force majeure, som han tre år senere fulgte op med The Square, der strøg helt til tops på Cannes-festivalen. Filmen, der er en satire over kunstverdenen, har danske Claes Bang i hovedrollen.

Efter en ufrivillig coronapause fortsætter den 46-årige instruktør med optagelserne til sin kommende Triangle of Sadness, og det er med et skudsmål af selveste Woody Harrelson.

”Ikke mange kunne have lokket mig halvvejs rundt om jorden i disse usikre tider, men at arbejde med et geni som Ruben Östlund – sikke et privilegium. Det har været en af de mest tilfredsstillende oplevelser, jeg nogensinde har haft,” siger den amerikanske skuespiller, der er kendt for serien True Detective og film som Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The Hunger Games og Natural Born Killers.

Velmenende løgn
Triangle of Sadness handler om to modeller, der inviteres på luksuscruise. Men yachten synker, og modellerne strander på en øde med en gruppe og en rengøringskone.

”I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt på hovedet,” skriver distributøren SF Studios i en pressemeddelelse.

Ruben Östlund har tidligere sagt, at filmen er en satire over modeverdenen og et opgør med hans politisk korrekte opdragelse.

”Jeg blev opdraget til, at det ikke var det ydre, men det indre, der talte. Allerede som barn indså jeg dog, at dette var en velmenende løgn,” har han sagt.

Filmen vil ifølge instruktøren være ”et varmt portræt af folk, der prøver at klare sig i en kynisk industri og samtidig vise, hvor meget økonomi er forbundet med udseende i vores samfund”.

Real Madrid-ensemble
Harris Dickinson og Charlbi Dean spiller modellerne, mens Dolly De Leon har rollen som rengøringskonen. Woody Harrelson spiller The Captain.

Ruben Östlund er lykkelig over genoptagelsen af filmoptagelserne.

”Jeg har aldrig været gladere for at vende tilbage på et set. Det var meget usikkert, om vi fik mulighed for få Woody til Sverige i tide,” siger han.

”Jeg har tidligere sagt, at jeg ville sætte et Real Madrid-ensemble – at jeg skulle stille med et hold, hvor hver eneste position havde den helt rette skuespiller. Den følelse fik jeg virkelig, da Woody viste sine kvaliteter. Det var imponerende at se – et helt nyt niveau for en skuespiller.”

Titlen stammer fra modeverdenen. ”Triangle of Sadness” er den rynke mellem øjnene, som man får, hvis man har haft for mange bekymringer i sit liv.

”Men det kan fises med Botox på femten minutter,” sagde Ruben Östlund med vanlig sarkasme, da The Square havde premiere i Danmark.

Det forventes, at Triangle of Sadness får verdenspremiere på Cannes-festivalen i maj 2021.

Trailer: The Square

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko