DVD #7

Den Danske Filmskoles Tv-uddannelse består af to linjer, dokumentarinstruktør- og flerkameraproducer-linjen. Hvert andet år optages ni elever, og de arbejder både med store filmhold og alene med kamera, lyd og klip. Afgangsfilmen indspilles på minimalt budget og med cirka tre ugers optagelse.

Lederen Arne Bro, der selv startede uddannelsen, har skabt en stærk kunstnerisk profil, hvor den personlige, nære fortælling er i fokus. Det er ”virkeligheden oplevet gennem et temperament”, som dokumentaristen Jørgen Roos engang har defineret genren.

Dvd’en består af de syv bedste afgangsfilm fra Den Danske Filmskoles Tv-uddannelse siden begyndelsen i 1992 og til og med 2007. Filmene er udvalgt af Ekkos redaktion.

One Day
Instr.Ditte Haarløv Johnsen
Danmark, 2007, 31 min.

Filmen tegner et intimt portræt af en prostitueret, ghanesisk kvinde. Hele hovedpersonens ansigt filmes aldrig, men via nærbillede-fragmenter skabes et billede af kvinden, som på trods af sin hårde skæbne aldrig mister værdigheden.

Pige med mobil
Instr. Anja Kvistgaard
Danmark, 2005, 28 min.

Det er ikke let at være skilsmissebarn. Især ikke, når man er på vej ind i puberteten. Men så er det godt, man har sin mobil – den direkte livslinje til veninder – hvor der tales om stort og småt.

En rem af huden
Instr. Michael Noer
Danmark, 2003, 23 min. 

Portræt af Ole Ege, som i 2003 var direktør for Museum Erotica. Det er dog ikke den lumre historie om pornopioneren Ege, men en ulykkelig kærlighedshistorie fra hans fortid, Michael Noer beretter.

Vejen tilbage
Instr. Kasper Torsting
Danmark, 2001, 34 min.

Mens Kasper Torsting endnu var helt lille, begik hans far selvmord. I Vejen tilbage skildrer Torsting sit eget forsøg på at finde ud af, hvem hans far egentlig var.

Eksklusion
Instr. Mette-Ann Schepelern
Danmark, 1997, 30 min.

To unge danskere af anden etnisk herkomst på eksistentiel togrejse gennem et Danmark, som har svært ved at rumme de unge.

Den usynlige stemme
Instr. Pernille Rose Grønkjær
Danmark, 1997, 24 min. 

Når man ringer til oplysningen, er det Heidi, som tager imod opkaldet. Men hvordan ser Heidi ud, og hvordan lever Heidi sit liv? Det giver Den usynlige stemme svar på.

Ronnie Rocket
Instr. Maiken Wexø
Danmark, 1997, 37 min.

I dette pionerværk inden for reality-genren går Wexø tæt på en af sluthalvfemsernes mest excentriske jetsettere, Ronnie Rocket, der lever ungkarlelivet i overhalingsbanen med cool oneliners, sex, penge og champagne.

© Filmmagasinet Ekko