Leder
Det indebærer selvfølgelig en risiko for lidt for meget Gøngehøvdingen og ”London kalder”, når det historiske drama genfødes i dansk film. Filmen er dog mediet, hvor historiens vingesus kan blæse stærkest.
Nyt talent
Instruktørerne kappedes om hende på Filmskolen. Og med sit samarbejde med blandt andre Christoffer Boe er Sophia Olsson på vej op i den danske fotograf-elite.
Af Tim K. Christensen
Filmplakaten
Vi præsenterer plakaten til Robert Bressons Pickpocket, der helt i instruktørens ånd gør lommetyveriets besættelse til ren grafik.
Af Henrik Østergaard
Top 10
Når enden er god, er alting godt. Den gode slutning sætter en krog i tilskueren, en følelse eller en uafviselig tanke. Vi kårer de ti bedste filmslutninger.
Af Jesper Bo Petersen
Kuriosa
I Nitehawk Cinema i New York kan du læne dig tilbage i biografsædet og se de sidste nye film, mens du spiser en tre retters menu og drikker dig fuld.
Af Sarah Holm Johansen
Q&A
Debutinstruktøren bag Hvidstengruppen Anne-Grethe Bjarup Riis har en svaghed for Ørneborgen, men kan ellers godt lide grænseoverskridende filmkunst.
Af Mads Suldrup
Box office
Producenten bag Armadillo og Blå mænd giver sit bud på en forretningsmodel, som kan matche den digitale revolution og få dansk film ud af krisen.
Af Ronnie Fridthjof
Filmminder
Manuskriptforfatter Nikolaj Scherfigs første bidrag til en dansk film, Den forsvundne fuldmægtig, var en skorpiontæge, han ti år gammel fangede sammen med sin farfar, Hans Scherfig.
Af Nikolaj Scherfig
Feature
Genredrengen der blev voksen
Han udråbte sig selv til genrekonge i en dogmetid, men Nikolaj Arcel måtte lægge genrekrone og arbejdsnarkomani fra sig, før han kunne forløse det store drama om Caroline Mathilde og Struensee.
Af Peter Rewers
Kometen
Hovedrollen som Caroline Mathilde i En kongelig affære er en af hendes første. Alligevel står svenske Alicia Vikander foran sit gennembrud i Hollywood.
Af Peter Rewers
Dengang de havde ansigter!
Oscar-vinderen The Artist og Scorseses Hugo hylder stumfilmens pionerer. Jakob Stegelmann kigger tilbage på filmens tidligste år, hvor ansigterne var fulde af følelser.
Af Jakob Stegelmann
En filminstruktør krydser sit spor
”Mine forældre vidste ikke, hvad de skulle stille op med mig.” Scorsese om barndommen og sin første børnevenlige film, Hugo.
Af Patricia Danaher
Den modige kamæleon
Interview med den tysk-irske skuespiller Michael Fassbender, som er det varmeste navn i Hollywood lige nu. I Shame går han linen ud som sexafhængig.
Af Patricia Danaher
Dansk films enegænger
Den 14. marts ville Johan Jacobsen være fyldt 100 år. I den anledning tegner vi et portræt af en stor instruktør, som i dag er ved at gå i glemmebogen.
Af Brian Petersen
Jeg kan ikke lide lugten af solcreme og brændt hud
Aki Kaurismäki er Finlands småsnalrede mesterinstruktør, som kigger direkte ind i den finske folkesjæl. Med Miraklet i Le Havre er han tilbage efter fem års pause.
Af Niina Holm
Politiske forbrydelser
”Kamæleonen er ren Lille Per i forhold til den danske virkelighed,” skriver Christoffer Guldbrandsen om George Clooneys film om kynisk amerikansk spinkultur.
Af Christoffer Guldbrandsen
Førstedamerne
Dobbeltinterview med de to kvinder, der skal tegne fremtiden for dansk tv: TV 2’s Merete Eldrup og DR’s Maria Rørbye Rønn.
Af Bjørn Erichsen og Claus Christensen
Tema: Sound & Vision
Trubadur med håndholdt kamera
Vincent Moon revolutionerede musikvideoen med indie-rockens stjerner. I dag jagter han naturlyde blandt stammefolk i Indonesien.
Af Jacob Ludvigsen
Fire minutters fristed
Musikvideoen har ikke altid været lige vellidt, men fra Michael Jackson til Michel Gondry har den vist os filmmediet i sin mest krøllede form. Vi fortæller musikvideoens historie.
Af Jacob Ludvigsen
Verdens mest utrendy musikvideo
Hendes video med en islandsk fisker stikker ud fra mængden. Det gør hun også selv, Anna Maria Helgadóttír, der også har truet med at spise 200.000 kunststøttekroner.
Af Jesper Bo Petersen
Provokatør med stil
Med videoen til Justices Stress blev Romain Gavras kaldt både racist og nihilist. Han langer ud efter begge fløje — og opfordrer til voldelig opstand.
Af Jacob Ludvigsen
Videohilsen fra Jorden
Nicolás Méndez’ video til Bombay er en af 2011’s bedste. Hans sexede universer trodser umiddelbart enhver logik, men der er en mening med galskaben.
Af Jacob Ludvigsen
Jeg vil bare gerne være smuk
Charles Atlas og den transkønnede frontfigur i Antony and the Johnsons har lavet musikfilmen Turning, der blev en milepæl i alle de involveredes liv.
Af Lars Movin
Dansen gennem slummen
Må man æstetisere en trøstesløs white trash-oase med dans og musik? Vi har spurgt Alma Har’el, instruktøren bag den smukke dokumentar Bombay Beach.
Af Jacob Ludvigsen
Musik der forædler
Åndelig storhed? Skaf noget klassisk musik! Peter Schepelern lægger et kritisk øre til filmkunstens flittige brug af Mozart, Bach og vennerne.
Af Peter Schepelern
De store komponister
Steiner, Rozsá, Herrmann, Morricone. Vi fortæller filmmusikkens historie gennem dens mest visionære, storslåede komponister.
Af Peter Michael Hornung
I lydmandens værksted
Lyden af indre organer og pibelyde fra en ballon. Lars von Triers faste komponist og lyddesigner fortæller om arbejdet på Antichrist og Melancholia.
Af Kristian Selin Eidnes Andersen
Smukke tabere
Musiker Nikolaj Nørlund på opdagelse i musikdokumentarens jungle, der er befolket af besværlige bands og dysfunktionelle solister.
Af Nikolaj Nørlund
Biografanmeldelser
En kongelig affære
The Artist
Drengen med cyklen
Ekstremt højt og utrolig tæt på
Fortidens skygge
Hamilton: I nationens interesse
Haywire
Hugo
Hvad med Kevin?
Hvidstengruppen
Jernladyen
Kamæleonen
Med livet som indsats
Miraklet i Le Havre
Ned i afgrunden
Play
Shame
Young Adult
Tv-anmeldelse
Luck
Dvd-anmeldelser
The Theó Angelópoulos Collection
vol. 1 & 2
Daddy Longlegs
Dassin Noir: Three Film Noir Classics
by Jules Dassin
David Holzman’s Diary
Godzilla
Leoparden
My Own Private Idaho
Le Silence de la Mer
Straw Dogs
Tranerne flyver forbi
Tyrkisk konfekt
Warrior
The Yellow Sea