Ekko #78

Intro

Leder
1970’ernes frisind tilbød et skalkeskjul for seksuelle overgreb på børn, men hvis man som Politiken og TV 2 går til angreb uden at lytte, får man ingen svar.

Quiz
Hvem er den største filmnørd? Quizzen handler denne gang om forbrydelse og straf på film.

Top 10
Film behøver ikke at handle om transvestitter for at caste det modsatte køn. Det afgørende er, hvem der rammer rollen bedst.
Af Ida Rud

Plakaten
Den ildevarslende plakat til gyseren The Witch viser med en majestætisk gedebuk, at ondskab kan tage mange former.
Af Samina Yasmin Jakobsen

Kuriosa
Bob Dylans eneste film som instruktør er en hashomtåget og alkoholvædet produktion så kaotisk, at han under optagelserne flygtede gennem et toiletvindue.
Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Nyt talent
Med sit særlige blik for psykologi giver hun den halve sandhed om hele mennesker. Ingeborg Topsøe, der har skrevet Charmøren, er dette nummers nye talent.
Af Morten Scriver Andersen

On location
Hella Joof viser et billede fra optagelserne af Happy Ending, hvor Birthe Neumann og Kurt Ravn indspiller en sexscene.

Q&A
Han er en smule flov over at kunne lide Pretty Woman, faldt i søvn til Vandringsmanden og hader franske film med nuttede piger i alt for store sweatre. Lars Brygmann er aktuel i Charmøren.
Af Claus Christensen

Filmminder
60’er-idolet Daimi fik Erik Balling op i det røde felt, da hun viste sig at være lige så egenrådig som sin hovedrolle i Jeg er sgu min egen.
Af Anders Højberg Kamp

Tv-serier
Black Mirror er en af tidens bedste serier, fordi den viser, at faren ikke kommer fra teknologien, men fra os selv.
Af Brian Petersen

Plys & popcorn
Foyerens smagfulde publikum er som et ekko af Grand Teatrets distingverede kulturhistorie. Nu til dags byder salene på tidens bedste film tilsat en portion fransk cuisine.
Af Anders Højberg Kamp

Box office
Film, som ingen tror på, kan gå hen og blive publikumsmagneter. Hvad er hemmeligheden? Er der en fællesnævner?
Af Kim Pedersen

Stegelmanns spejl
Nogle fans af den gamle DuckTales kalder 2018-versionen for blasfemi. Men hvorfor må en ny generation ikke få deres egen version?
Af Jakob Stegelmann

 

Feature

 

Alba August
Stjerneskuddet kommer fra en filmfamilie, men med hovedroller i Netflix-serien The Rain og den kommende film om unge Astrid Lindgren skaber hun sit eget navn.
Af Casper Hindse

Utøya 22. juli
”Den mest skræmmende film, jeg nogensinde har set,” skriver forfatter i et essay om den bestialske ondskab, der bor i os alle.
Af Carsten Jensen

Erik Poppe
Instruktøren bag filmen om massakren på Utøya vil have sin fortælling til at skifte fokus fra morderen til de unge ofre.
Af Casper Hindse

Wes Anderson
I animationsfilmen Isle of Dogs kaster Wes Anderson sig over Japan. Men mesterinstruktøren møder kritik for sit stereotype blik på fremmede kulturer.
Af Rasmus Brendstrup

Sankt Bernhard Syndikatet
Der var ikke én optagedag, hvor de anede, hvad de lavede, fortæller komikerduoen fra Den Korte Radioavis, der blev sendt til Kina af Mads Brügger.
Af Casper Hindse

The Handmaid’s Tale
”Vi er en del af en modstandsbevægelse.” Mød Elisabeth Moss og serieskaber Bruce Miller, der kæmper for kvinders rettigheder.
Af Tina Jøhnk Christensen

For fed til film
I Feel Pretty gør grin med en tyk dame spillet af en helt normal kvinde. Undskyldningen er, at man får ondt i øjnene, hvis en kvinde på lærredet vejer mere end 64 kilo.
Af Ida Rud

Rudi er bange
Han var født entertainer, fik sit gennembrud i Fidibus – og væltede omkuld. Rudi Køhnke fortæller for første gang om angsten, der næsten satte en stopper for karrieren.
Af Lene Johansen

Filmkrig i provinsen
Vejles første spillefilm Gælden er endt i en bitter strid mellem købmænd og kunstnere. Vi har sendt en reporter til Jylland for at rede trådene ud.
Af René Fredensborg

 

Tema: Forbrydelse og straf

 

The House That Jack Built
Lars von Trier slutter cirklen med sin nye seriemorderfilm, hvis titel på profetisk vis blev reciteret i instruktørens første spillefilm.
Af Peter Schepelern

Udødelige seriemordere
Otte fascinerende skurkeskikkelser er med omkring 200 drab på samvittigheden et levende bevis på menneskets mørke afkroge.
Af Peter Schepelern

Nekrolog over Nordic Noir
Fra samfundsrevsende litteratur i 70’erne til tandløs livsstilskrimi med mærkelige kvinder og mutte mænd. Vi tager afsked.
Af Bo Tao Michaëlis

Sheriffen skyder på det hele
Amerikanerne har et forfatningsbeskyttet kærlighedsforhold til deres våben. Følg selvtægtsmyten gennem årtiers westerns, gangster- og selvtægtsfilm.
Af Thomas Ærvold Bjerre

Doven krimigenre
”Hvis jeg én gang til ser et oversavet ben stikke op af skovbunden, spænder jeg hanen på min revolver,” skriver instruktør om krimigenrens afstumpethed.
Af Katrine Wiedemann


Biografanmeldelser


Den skyldige
Breathe
Charmøren
Foxtrot
Hereditary
I Syrien
Isle of Dogs
Mit Grønland
Racer and the Jailbird
Sankt Bernhard Syndikatet
Skytsenglen
Sommeren 93
Tully
Ulydighed
Under træet
Unsane
Vi ses deroppe
Violinisten
Workshop

 

Serieanmeldelser

 

Howards End
Philip K. Dick’s Electric Dreams
The Looming Tower
Wild Wild Country

 

Dvd-anmeldelser

 

The Complete Fritz Lang Mabuse Box Set
78/52
Last Flag Flying
The Complete Monterey Pop Festival
The Girl Without Hands

 

© Filmmagasinet Ekko