Anmeldelser

For tag: anden verdenskrig
1 - 11 ud af 11
Biografanmeldelse
09. jan. 2024 | 07:23

The Zone of Interest

Ved at studere gerningsmændene i holocaust har Jonathan Glazer skabt et mesterværk af historiske dimensioner, som viser, hvad der sker, når vi giver slip på det menneskelige.

Serieanmeldelse
26. jan. 2024 | 12:46

Masters of the Air

Folkene bag Band of Brothers har skabt endnu en nervepirrende og bevægende serie med dramaer fra det amerikanske luftvåben under Anden Verdenskrig.

Biografanmeldelse
23. okt. 2021 | 15:41

Skyggen i mit øje

Ole Bornedal balancerer mellem Spielberg’ske højder og askesens mester i sin hidtil bedste film, hvor kun cementfyldte tårekanaler ikke vil blive våde.

Biografanmeldelse
23. okt. 2021 | 15:41

Skyggen i mit øje

Ole Bornedal balancerer mellem Spielberg’ske højder og askesens mester i sin hidtil bedste film, hvor kun cementfyldte tårekanaler ikke vil blive våde.

Biografanmeldelse
25. okt. 2017 | 17:07

Flugten til Nice

To drenges flugt under Anden Verdenskrig fremstilles i et så rosenrødt skær, at selv kartoffelskrælning i silende regn ser hyggeligt ud.

Serieanmeldelse
14. feb. 2022 | 11:19

Ba­de­ho­tel­let – sæson 9

Danmarks befrielse varsler lysere tider i kostumedramaet, der forsøger at reflektere over Anden Verdenskrigs efterspil, men stadig har hyggehumoren som sin force.

Biografanmeldelse
10. maj 2022 | 20:09

Operation Mincemeat

Krigsfilm om et skelsættende fupnummer under Anden Verdenskrig er pokerspil med høje indsatser og patriotisk patos af den gamle skole.

Biografanmeldelse
27. sep. 2022 | 15:26

Hvor er Anne Frank

Rørende animationsfilm viser gennem øjnene på Anne Franks fantasiven den verdensberømte pige som mere end et stille offer.

Biografanmeldelse
06. jan. 2020 | 18:45

De for­ban­de­de år

Alle spiller røven ud af bukser og besættelse i Anders Refns underholdende drama, der borer i et betændt sår fra Anden Verdenskrig.

Streaminganmeldelse
13. nov. 2021 | 23:31

Angrebet på Shel­l­hu­set

Fejlbombningen af Den Franske Skole fortælles med historisk akkuratesse i dokumentar, der er et nøgternt modstykke til Ole Bornedals melodramatiske spillefilm.

Biografanmeldelse
13. nov. 2020 | 19:18

The Painted Bird

Chokerende film om rædslerne i Anden Verdenskrig er en visuelt overvældende og poetisk udforskning af menneskelighed.

© Filmmagasinet Ekko