Anmeldelser

For tag: cannes
1 - 12 ud af 18
Biografanmeldelse
01. jan. 2020 | 19:15

Parasite

Bong Joon-hos skamløst underholdende allegori over den absurde forskel mellem rig og fattig er ikke bare bedste film i 2019, men et hovedværk i moderne filmkunst.

Biografanmeldelse
31. dec. 2019 | 12:45

Les misérab­les

Eksplosivt drama fra berygtet Paris-forstad skildrer overraskende nuanceret sammensmeltningen af godt og ondt på et sted overladt til sig selv af staten.

Biografanmeldelse
05. dec. 2019 | 20:40

Sorry We Missed You

Ken Loach spidder det umenneskelige freelance-arbejdsmarked med en gribende beretning om en kernefamilie, hvor én ulykke kan få hele korthuset til at vælte.

Biografanmeldelse
27. apr. 2019 | 10:20

Lazzaro den lykkelige

Italienske Alice Rohrwacher sammenfletter en virkelighedsnær historie om udnyttelse og modgang
 med skrøner og magiske visioner i en af de seneste års mest originale film.

Biografanmeldelse
04. feb. 2019 | 16:41

Kapernaum

Man ser det barske og gribende drama om en tolvårig dreng, der forsøger at overleve i storbyen med en baby på slæb, gennem et regulært tårebad.

Biografanmeldelse
11. dec. 2018 | 12:17

Cold War

Pawlikowskis personlige værk er et smerteligt og suggestivt vintereventyr om at leve på polsk under Den Kolde Krig.

Biografanmeldelse
05. okt. 2018 | 09:24

Shoplift­ers

Japanske Kore-eda får os ubesværet til at reflektere over moral og familiebegrebet i sin vidunderligt gribende Guldpalme-vinder, der er en af årets store film.

Biografanmeldelse
23. sep. 2018 | 00:46

Grænse

Under en fernis af genrekultfilm udforsker Ali Abbasi grænsen mellem menneske og dyr i et formidabelt eventyr, der knytter an til emner som migration og flydende kønsroller.

Biografanmeldelse
11. sep. 2018 | 23:00

Mod sol­ned­gan­gen

Der er lavet mange film om handicap, men få, der så sanseligt formidler følelsen af at befinde sig i grænselandet mellem de seende og de blindes verden.

Biografanmeldelse
13. mar. 2016 | 13:32

Dheepan

Jacques Audiard sætter fingeren på Europas ømmeste punkt med et potent og vildt drama, der er båret af en humanisme, som er alt andet end blødsøden.

Biografanmeldelse
04. sep. 2013 | 20:00

Den store skønhed

Paolo Sorrentinos nye film blev hyldet af kritikerne på Cannes – men Lars Bukdahl vil ikke se giraffen, og han vil slet ikke se den forsvinde!

Biografanmeldelse
17. juli 2013 | 20:00

Lys efter mørke

Den mexicanske festival-darling Carlos Reygadas har skabt et fascinerende kalejdoskop af personlige minder, fantasier, socialkommentar og glimt af et thriller-plot.

© Filmmagasinet Ekko