Anmeldelser

For tag: oscar
1 - 12 ud af 27
Biografanmeldelse
03. maj 2022 | 11:10

Skolen ved verdens ende

Bhutans første Oscar-nominerede film er en ærlig og hjertevarm beretning om et distræt bymenneskes møde med lokalbefolkningen og den uspolerede natur.

Streaminganmeldelse
04. apr. 2022 | 23:13

Summer of Soul

Festival med afroamerikansk musik, der har stået i skyggen af Woodstock, bliver bragt til ære og værdighed. Men fortjente dokumentaren Oscar på bekostning af Flugt?

Biografanmeldelse
26. mar. 2022 | 13:30

Drive My Car

Følelserne finder vej fra hjerte til tunge i gribende filmatisering af Murakami-novelle om det, der gør livet svært og smukt.

Biografanmeldelse
22. mar. 2022 | 11:45

Belfast

Kenneth Branaghs sprudlende varme fortælling om sin dramatiske barndom er bedårende nostalgisk og fuld af menneskelighed.

kortfilmanmeldelse
02. mar. 2022 | 16:26

On My Mind

Danmarks Oscar-nominerede kortfilm er en sjælden perle, der som et kryptisk kammerspil dykker ned i sorg, afmagt og karaoke.

Biografanmeldelse
02. juni 2021 | 06:53

The Father

Med grufuld realisme skaber Oscar-vindende demensdrama dyb medfølelse for alle dem, hvis liv rives itu af hjernens stille fordærv.

Biografanmeldelse
22. maj 2021 | 15:40

Memories of Murder

Parasite-instruktørens atten år gamle krimi om sydkoreansk politis forsøg på at opklare en seriemordergåde hører til blandt genrens mest raffinerede mesterværker.

kortfilmanmeldelse
14. apr. 2021 | 17:39

The Letter Room

Selv om Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm har en spillefilm i maven, leverer den danske instruktør og Oscar Isaac en tryllebindende skildring af ensomhed.

Streaminganmeldelse
13. apr. 2021 | 13:11

Hvad jeg lærte af en blæks­p­rut­te

Oscar-nomineret undervandsdokumentar om forholdet mellem en mand og en blæksprutte gør spøjs historie til en smuk fortælling om naturlig kærlighed.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 18:42

Col­lect­ive

En af de største Oscar-konkurrenter til Druk er en rystende branddokumentar, der holder én fast i en skruestik, skriver Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i sin første filmanmeldelse.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 16:48

Nomadland

Årets store Oscar-favorit borer sig ind i hjertekulen med en poetisk og barsk hyldest til kampgejsten på bunden af det amerikanske samfund.

Biografanmeldelse
09. sep. 2020 | 10:07

Til Sama

Uafrystelig dokumentar om krigens rædsel i Syrien er hjerteskærende personlig og et historisk dokument for eftertiden.

© Filmmagasinet Ekko