Anmeldelser

For tag: oscar
13 - 24 ud af 32
Biografanmeldelse
22. mar. 2022 | 11:45

Belfast

Kenneth Branaghs sprudlende varme fortælling om sin dramatiske barndom er bedårende nostalgisk og fuld af menneskelighed.

Streaminganmeldelse
04. apr. 2022 | 23:13

Summer of Soul

Festival med afroamerikansk musik, der har stået i skyggen af Woodstock, bliver bragt til ære og værdighed. Men fortjente dokumentaren Oscar på bekostning af Flugt?

kortfilmanmeldelse
14. apr. 2021 | 17:39

The Letter Room

Selv om Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm har en spillefilm i maven, leverer den danske instruktør og Oscar Isaac en tryllebindende skildring af ensomhed.

Biografanmeldelse
03. apr. 2013 | 20:00

Kon-Tiki

Den norske, Oscar-nominerede film om Thor Heyerdals vanvidsprojekt er episk gammeldags, men også flamboyant og overdådigt fortalt.

Streaminganmeldelse
12. apr. 2021 | 16:48

Nomadland

Årets store Oscar-favorit borer sig ind i hjertekulen med en poetisk og barsk hyldest til kampgejsten på bunden af det amerikanske samfund.

Biografanmeldelse
07. nov. 2012 | 22:00

En kat i Paris

En kat i Paris beviser, at man sagtens kan skabe følelsesmæssig og visuel dybde til børn uden buldrende 3D-effekter.

Biografanmeldelse
06. feb. 2013 | 20:00

Zero Dark Thirty

Filmen om jagten på Osama bin Laden er ikke bare en intelligent krigsfilm, men også et sensationelt statement om kønnenes kamp.

Biografanmeldelse
06. mar. 2013 | 20:00

The Sessions

I kanonen af skuespillere, der agerer med begrænset mobilitet, vil John Hawkes’ præstation i den varme The Sessions stå som en af de ypperste.

Biografanmeldelse
12. juni 2013 | 20:00

No

Oscar-nomineret chilensk film med Gael García Bernal fyrer alle sine kanoner af, inden der er gået en halv time.

Biografanmeldelse
12. feb. 2019 | 23:36

RBG

Oscar-nomineret dokumentar prædiker for koret med et ensidigt portræt af en betagende højesteretsdommer, der havde fortjent en bedre film.

Biografanmeldelse
17. feb. 2019 | 15:23

Green Book

Modsætninger mødes i klog dramakomedie, der udstiller racismen i USA og lader Viggo Mortensen brillere i en sjældent morsom rolle.

Tv-anmeldelse
09. mar. 2019 | 13:49

Free Solo

Oscar-vindende dokumentar om bjergbestigning uden sikkerhedsnet giver et adrenalinbrusende indblik i en fascinerende livsmentalitet.

© Filmmagasinet Ekko