Streaminganmeldelse
23. juli 2020 | 12:29

A Beautiful Day in the Neighborhood

Foto | Lacey Terrell
Den sympatiske børnevært Fred Rogers (Tom Hanks) viser en ny side af livet for journalisten Lloyd Vogel (Matthew Rhys), der skal skrive en artikel om den populære mand.

Tom Hanks leverer eminent skuespil som et gennemført godt menneske i herlig film, der passer perfekt til urolige tider.

Af Leslie Felperin

Efter The Diary of a Teenage Girl og Can You Ever Forgive Me? opnår Marielle Heller i sin tredje film noget, vi ser alt for sjældent.

Hun fortæller en god historie om gode mennesker uden at støtte sig til sentimentalitet eller moralprædikener. Det er den perfekte film til urolige tider.

Historien er hentet fra den famøse Black List over Hollywoods bedste ikke-producerede manuskripter og handler om mødet og venskabet mellem en journalist og tv-værten (og folkehelgenen) Fred Rogers – alle amerikanske børns tålmodige legeonkel fra 1968 til 2001 i tv-serien Mister Rogers’ Neighborhood.

I 2018 mindede dokumentaren Won’t You Be My Neighbor? verden om, hvor gennemført dejlig en mand, Fred Rogers egentlig var.

I spillefilmen tager Tom Hanks rollen på sig, og den passer så perfekt til ham, at man knap nok lægger mærke til, at han spiller skuespil, som få kan gøre det.

Men filmens hovedrolle spilles af Matthew Rhys.

Lloyd Vogel er en kynisk graverjournalist, der tænker sit, da hans redaktør beder ham skrive et portræt af Fred Rogers. Men hans parader falder totalt i mødet med tv-værtens uudtømmelige tålmodighed, empati og evne til virkelig at lytte og se andre mennesker.

Mødet giver Vogel inspiration til at tage kontakt til sin egen far, i håbet om at de kan lægge fortiden bag sig. Deres forsoning virker presserende, fordi Vogel selv står over for at blive far for første gang.

Ingen af Marielle Hellers film har været i danske biografer, hvilket er en skam. Hendes ramsaltede vid og evne til at lokke fornøjelige, underspillede præstationer frem fra samtlige på rollelisten kan alle nyde godt af.

A Beautiful Day in the Neighborhood har meget at lære os om det at være et menneske blandt andre mennesker.

Trailer: A Beautiful Day in the Neighborhood

Kommentarer

Titel:
A Beautiful Day in the Neighborhood

Land:
USA

År:
2019

Instruktør:
Marielle Heller

Manuskript:
Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster

Medvirkende:
Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper

Spilletid:
104 minutter

Premiere:
Kan ses på Blockbuster

© Filmmagasinet Ekko