blu-ray-anmeldelse
29. apr. 2015 | 16:30

The Devil’s Hand

Foto | Fred Norris
Mary (Alycia Debnam Carey) er en syttenårig amish-pige, der som så mange andre gyserpiger slås mere med indre dæmoner end de fleste andre.

Hvad går Christian E. Christiansen og laver i Hollywood? Ikke gode film, desværre. Den seneste er en demonstrativt ugidelig horror-metervare.

Af Nicolas Barbano

Dette er en rutinepræget, ligegyldig direct-to-dvd metervare, og at anmelde den i Ekko føles som at skyde gråspurve med kanoner.

Den kan kun have interesse for læserne, fordi den er instrueret af Christian E. Christiansen, der i kraft af Råzone (2006), Zoomerne (2009) og Lev stærkt (2014) samt den Oscar-nominerede kortfilm Om natten (2007) har en vis aura om sit navn.

Uheldigvis har han også været i Hollywood og lave gyseren The Roommate (2011), der fik berettiget tæsk af anmelderne, men var skræddersyet til teenagepiger og blev et betydeligt box office-hit. Jeg havde håbet, han ville slå igen med en skarp, personlig indie-horrorfilm, men i stedet har vi altså fået endnu et skuffende studioprodukt.

Handlingen foregår i en amish-koloni, hvor syttenårige Mary (Alycia Debnam Carey) bor med sine forældre (Rufus Sewell, Jennifer Carpenter). Det er et moderne, men fundamentalistisk trossamfund med folkedragter og hestevogne svarende til gyserfilmene Deadly Blessing (1981) og The Village (2004) samt Harrison Ford-thrilleren Vidnet (1985).

En seglbevæbnet, kutteklædt morder tynder ud i flokken, koloniens skinhellige patriark (Colm Meaney) befamler pigerne i kirken, og Mary vil måske på sin atten års fødselsdag vise sig at være Das Drommelkind, en djævel i menneskeform, der ifølge filmen skulle være forudsagt af selveste Christopher Columbus. Ikke et oplæg uden potentiale.

Men Christian E. Christiansen instruerer som en mand, der demonstrativt vil vise verden, at han her har solgt ud og er ligeglad. Amish-miljøet skildres med minimal indlevelse, dramatiske højdepunkter trivialiseres af popsange, og uanset hvad pigerne gennemgår, har de i næste klip atter deres glamour-look.

Selve Blu-ray-kopien er så dårlig, at detaljerne ofte forsvinder i ensartet mørke.

Trailer: The Devil's Hand

Kommentarer

Titel:
The Devil’s Hand

Land:
USA

År:
2014

Instruktør:
Christian E. Christiansen

Manuskript:
Karl Mueller

Medvirkende:
Alycia Debnam Carey, Rufus Sewell, Jennifer Carpenter, Colm Meaney

Ekstramateriale:
Slideshow

Spilletid:
86 min.

Udgivelse:
Er udkommet på dvd og blu-ray

© Filmmagasinet Ekko