Serieanmeldelse
30. jan. 2020 | 22:22

Little America

Foto | Seacia Pavao
Asiatiske Ai (Angela Lin, tv.) er et af de otte mennesker, hvis liv i USA følges i den hjertevarme tv-serie Little America.

Otte charmerende fortællinger om immigranters møde med det forjættede land er fyldt med håb og rammer lige i hjertekulen.

Af Patricia Smollerup

I en tid med Trump, flygtningestrømme, lande som lukker sig om sig selv og en atmosfære af intolerance kunne en fortælling om immigranters møde med USA – mulighedernes land – let være en trist omgang. 

Men i stedet fokuserer Apple TV+’s nye antologiserie Little America på lyset og viser en håndfuld opløftende historier fyldt med drømme, håb og optimisme. 

I otte afsnit af hver en halv times varighed bliver vi bekendt med otte immigrantskæbner. De har forladt deres hjemland og taget rejsen til USA – alle baseret på sande historier. 

Serien er blandt andet produceret af komiker, skuespiller og manuskriptforfatter Kumail Nanjiani og hans kone Emily V. Gordon. De stod bag det Oscar-nominerede komediedrama The Big Sick – en hjertevarm film om et kulturmøde, baseret på deres eget liv. 

I Little America sætter de ansigt på den amerikanske immigrant. Vi følger en række vidt forskellige skæbner og deres møde med USA, som ikke kun er en dans på roser, men også fyldt med modgang og skuffelser. 

Den lille indiske dreng Kabir (Ishan Gandhi) med et bredt, hvidt tandsæt må allerede tidligt i livet tage et stort ansvar.

Som tolvårig må han bestyre forældrenes motel, mens de sendes tilbage til Indien, indtil deres asyl er blevet godkendt. Det viser sig at blive et bureaukratisk mareridt, og hvad der skulle være en kort periode, ender med at strække sig over mange år af Kabirs barndom.

Vi præsenteres også for den unge nigerianske mand Ikeji (Conphidance), som tager til USA for at gå på universitetet med intentionen om at vende tilbage til Nigeria. Men da militæret overtager magten i hjemlandet, må han vænne sig til livet i et nyt land med andre skikke.

Ikke desto mindre udstråler de alle et gåpåmod. De er hårdtarbejdende, og selv om livet ikke behandler dem nemt, viser de en styrke og finder en måde at tackle deres udfordringer på.

Det er inspirerende at se den unge, fattige og latinamerikanske Marisol (Jearnest Corchado). Hun går fra at være en utilpasset high school-elev med en provokerende og flabet attitude til i mødet med en dedikeret squashtræner at få tændt en indre gnist. Hun begynder at tro på, at hun kan opnå noget i livet og blive en ambitiøs squashspiller.

Imens er den iranske familiefar Faraz (Shaun Toub) en vanvittig drømmer. I jagten på at skabe den bedst mulige tilværelse for sin familie kaster han sig ud i det skøre projekt at bygge et drømmehus på en umulig grund, som er tildækket af en gigantisk, uflyttelig sten.

Med humor og glimt i øjet vises kulturforskelle.

På bedste mellemøstlige manér skal Faraz prutte om prisen på husgrunden – om det så bare er tusind dollars. Og Ikeji forstår simpelthen ikke amerikaneres trang til at stable alle mulige forskellige madvarer oven på hinanden i burgere og sovse dem ind i ketchup og anden snask. Han piller derfor pænt kødet fra og spiser det for sig selv.

Vi må ikke glemme at se på årsagen til intolerance, uretfærdighed og umulighed. Men ikke desto mindre er Little America en dejlig, positiv brise. Og således lever den amerikanske drøm videre lidt endnu.

Trailer: Little America

Kommentarer

Titel:
Little America

Sæson:
1

Land:
USA

År:
2020

Serieskaber:
Lee Eisenberg, Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani

Medvirkende:
Conphidance, Jearnest Corchado, Mélanie Laurent, Angela Lin, Haaz Sleiman, Shaun Toub, Ishan Gandhi, Kemiyondo Coutinho

Spilletid:
Otte afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
Otte afsnit

Premiere:
17. januar på Apple TV+

© Filmmagasinet Ekko