Biografanmeldelse
31. juli 2013 | 20:00

Paradis Håb

Foto | Edward Lachman/Wolfgang Thaler
En overvægtig teenager bliver sendt på sommerlejr for at tabe sig og forelsker sig i lejrens 40 år ældre læge.

I det seneste nummer af Ekko bragte vi Christian Braad Thomsens store anmeldelse af Ulrich Seidls Paradis-trilogi. Her kan man læse et uddrag om den sidste af de tre film, Paradis Håb, der nu får premiere.

Af Christian Braad Thomsen

Da Margarethe Tiesels figur i Paradis Kærlighed drager på sexeventyr i Kenya, efterlader hun sin trettenårige datter på en sommerlejr for overvægtige, hvor det er meningen, hun skal tabe sig. Hendes historie skildres i Paradis Håb, som er den mest ”dokumentariske” af filmene i den forstand, at den nøje beskriver de øvelser, en række unge må underkaste sig sommeren igennem. Men Seidl udvikler samtidig en fiktiv kerne omkring de unges kærlighedslængsel: Hovedpersonen forelsker sig desperat i den 40 år ældre læge i lejren, hvad der resulterer i en særlig form for tåkrummende Seidl’sk pinlighed. Men man må nok mene, at Paradis Håb er den mindst perspektivrige af de tre film, måske fordi Seidl føler, at han ikke bør drive sine sårbare teenagere så langt ud i tovene som sine mere hærdede voksne personer.

Hvis der er ét tema, der binder de tre film sammen, så er det længslen efter ømhed. Det er ved at fokusere på denne længsel, at Seidl egentlig styrer uden om de misantropiske afgrunde, der lurer i hans film, og i stedet røber en helt særlig medfølelse over for sine kuldslåede personer.

Trailer: Paradis Håb


Kommentarer

Paradis-trilogien

I Ekko #61 anmelder Christian Braad Thomsen Ulrich Seidls trilogi Paradis Kærlighed, Paradis Tro og Paradis Håb i en stor samlet anmeldelse.

Teksten her er et uddrag fra anmeldelsen i anledning af, at Paradis Håb får premiere 1. august.

Paradis Kærlighed fik premiere 16. maj.

Paradis Tro fik premiere 11. juli.

Land:
Østrig

År:
2013

Originaltitel:
Paradies: Hoffnung

Instruktør:
Ulrich Seidl

Manuskript:
Ulrich Seidl, Veronika Franz

Medvirkende:
Melanie Lenz, Verena Lehbauer, Joseph Lorenz

Spilletid:
100 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 15 år

Premiere:
1. august 2013

© Filmmagasinet Ekko