Nyhed
23. mar. 2015 | 16:17

Ny film om Afdeling Q skifter instruktør

Foto | Christian Geisnæs
Når Nikolaj Lie Kaas (Carl Mørck) og Fares Fares (Assad) kaster sig ud i en ny Jussi Adler-Olsen-filmatisering, bliver det med en nordmand bag kameraet.

Norske Hans Petter Moland erstatter Nikolaj Arcel i instruktørstolen på den tredje film om Carl Mørck og Afdeling Q.

Af Mikkel Frederiksen

Carl Mørcks arbejde i lovens navn gør ham i danskernes øjne til en interessant herre.

De to første filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens romaner, Kvinden i buret og Fasandræberne, trak hver især over 700.000 danskere ind i biografmørket, og forventningerne er dermed store til den tredje film i serien, Flaskepost fra P.

Nikolaj Arcel, som instruerede En kongelig affære, er manuskriptforfatter på den tredje film, ligesom han har været det på de foregående (toeren dog sammen med Rasmus Heisterberg). Denne gang var det tanken, at han skulle taget skridtet fuldt ud og overtage instruktørstolen fra Mikkel Nørgaard, som stod bag de to første film. Men det sæde må han nu overlade til en anden, skriver Screen International.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Nikolaj Acels førsteprioritet er hans projekter i USA, hvor han blandt andet arbejder på en genindspilning af Hitchcock-klassikeren Rebecca samt filmatiseringer af tegneserien Fables og Don Winslows bestseller I hundenes vold.

Børnekidnapning
I stedet for Arcel har Zentropa valgt norske Hans Petter Moland, der stod bag actionbraget Kraftidioten med Stellan Skarsgård i hovedrollen.

De to dannede også kunstnerisk makkerpar i Molands foregående film, komedien En ganske rar mand, som i 2010 konkurrerede om en Guldbjørn på Berlinalen.

Hans Petter Moland kunne Ekkos læsere i øvrigt stifte bekendtskab med, da hans De beste går først (United We Stand) var iblandt de atten kortfilm på Ekko-dvd #18: Funny Films of the North. Nikolaj Lie Kaas vender Flaskepost fra P tilbage i rollen som hårdkogt detektiv Carl Mørck, ligesom Søren Pilmark og Fares Fares igen vil være at finde i deres vante roller. Denne gang bliver Carl Mørck og hans makker Assad viklet ind i en sag om børnekidnapning og religiøs fanatisme.

Filmen er stadig planlagt til at få premiere senere på året.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko