Nyhed
07. okt. 2014 | 12:02

Fasandræberne sætter premiere-rekord

Foto | Christian Geisnæs
Nikolaj Lie Kaas lægger endnu engang kæderygende kæft og blodprængte øjne til Jussi Adler-Olsens kriminaldetektiv Carl Mørchmens Danica Curcic viser sig som landets nye talent i rollen som traumatiseret overklassefrø i Fasandræberne.

Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen er den bedst sælgende premierefilm i Danmark nogensinde – hvis man tæller snigpremiererne med.

Af Freya Bjørnlund

”Lad det være sagt fra begyndelsen: Fasandræberne er markant bedre end Kvinden i buret.”

Sådan skriver Ekkos anmelder Bo Tao Michaëlis i sin femstjernede anmeldelse af Mikkel Nørgaards Fasandræberne.

Den første film i Jussi Adler-Olsen-serien, Kvinden i buret, blev årets mest sete danske film i 2013. Spørgsmålet var, om toeren kunne leve op til etteren.

Det kunne den, og mere til, ifølge Ekkos anmelder. Og han har folket bag sig.

Mere end 130.000 danskere indløste billet til filmen i åbningsweekenden. Det er omtrent 10.000 billetter mere, end Kvinden i buret solgte sidste år. Og det gør Fasandræberne til den tredje bedst sælgende premierefilm i Danmark, kun slået af Anja og Viktor fra 2001 og Mikkel Nørgaards egen Klovn – The Movie, som solgte 140.000 billetter i 2010.

Danmarksmester i snigpremierer
Men medregner man billetsalget før premieren, sprænger Fasandræberne alle rekorder.

Der er solgt hele 63.000 billetter til diverse forpremierer, hvilket gør Fasandræberne til Danmarksmester i snigpremierer.

Lægger man tallene sammen, står der fænomenale 194.545 solgte billetter på bundlinjen. Det er mere end nogen anden film i Danmarkshistorien.

”Vi havde selvfølgelig høje forventninger og håbede på at kunne matche åbningsweekenden for Kvinden i buret, som i sig selv var fænomenal god,” siger direktør for Nordisk Film, Jan Lehmann, i en pressemeddelelse. ”Men at Fasandræberne ligefrem slår Kvinden i buret havde vi ikke turde håbe på.”

Inklusive forpremierer nåede åbningssalget af Kvinden i buret op på 175.324 billetter.

Kan tangere egen rekord
Med jordskredssalget slår Mikkel Nørgaard sig fast som en blockbuster-mester i dansk film.

Alle hans tre spillefilm har solgt langt over 100.000 billetter i åbningsweekenden efterfulgt af ekstraordinært høje salgstal.

Kvinden i buret solgte i alt 724.509 billetter, mens Klovn – The Movie kravlede helt op på 855.174 solgte billetter.

Tiden vil vise, om Mikkel Nørgaardkan tangere sin personlige rekord med Fasandræberne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko