Nyhed
05. juni 2013 | 12:26

Amazon går Netflix i bedene

Foto | Matthew J. Lloyd
Serien Alpha House, der handler om fire senatorer, der bor sammen, er blandt de serier, som Amazon har valgt at sætte i produktion.

Den webbaserede multiforretning har haft brugerne med på råd, og nu kommer fem originale tv-serier produceret eksklusivt til Amazon.

Af Ida Rud

Amazons virtuelle hylder bugner af alle slags varer, der ofte enten er billigere eller svære at opdrive i Danmark.

Særligt populær er tjenestens samarbejde med Kindle – læsetabletten, som Amazon tilbyder e-bøger og e-bibliotek til.

Nu går Amazon Netflix i bedene og producerer fem tv-serier til hjemmesidens streaming-tjeneste, skriver The Wrap.

Komedie med senatorer
Det drejer sig om to komedieserier og tre børneserier.

Især komedien Alpha House lyder interessant. Den er skabt af Gary Trudeau, der er manden bag den skarpe tegneseriestribe Doonesbury.

Serien handler om fire senatorer, der bor sammen i et lejet hus i Washington. En af dem spilles af John Goodman, og der er en celeber gæsteoptræden fra Bill Murray.

Instruktøren bag serien er Adam Bernstein, som også har haft fingrene i serier som Californication, Breaking Bad og The Big C.

Entusiastisk feedback
Serien Betas handler om fire it-nørder, der udvikler apps. De tre øvrige serier er Annebots, Creative Galaxy og Tumbleaf, som alle henvender sig til det yngre publikum.

Serierne er udvalgt med hjælp fra Amazons brugere, der har fået mulighed for at se en bunke prøveafsnit, såkaldte pilots. Efterfølgende kunne de så stemme på deres favoritter.

”Vi er begejstrede for den entusiastiske brugertilbagemelding, der har været til vores første originale pilotafsnit,” siger Roy Price, direktør for Amazon Studios, til The Wrap.

Flere tv-serier
”Vi byggede Amazon Studios, så brugerne kunne hjælpe os med at vælge, hvilke historier der kunne blive de allerbedste film og tv-serier,” fortsætter Roy Price.

”Succesen med den første omgang pilotafsnit har givet os det afgørende skub for at prøve den samme tilgang med endnu flere serier. Det her er kun begyndelsen.”

Serierne vil blive tilgængelige senere på året og i 2014. For at se dem skal man dog have adgang til Prime Instant Video, og i modsætning til Netflix er det endnu ikke muligt uden for USA.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko