Nyhed
02. feb. 2023 | 14:07

Anders Thomas Jensen arbejder på ny film

Foto | Det Danske Filminstitut
Både på film og i virkeligheden er Anders Thomas Jensen god for en kvik bemærkning, men instruktøren vil ikke sige noget om den film, som han arbejder på.

Manden bag Retfærdighedens ryttere og Blinkende lygter har fået forhåndsgodkendelse på millionstøtte til en film med en hemmelig titel.

Af Nicki Bruun

Retfærdighedens ryttere blev en stor succes, da filmen med Mads Mikkelsen som hævnende familiefar fik premiere i 2020.

Nu arbejder instruktør og manuskriptforfatter, Anders Thomas Jensen, på sin næste film.

På Det Danske Filminstituts hjemmeside kan man læse, at han har fået et såkaldt letter of commitment til støtte på femten millioner kroner til en film med titlen Tilbage til virkeligheden.

Den produceres ifølge Filminstituttet af Zentropa, hvor Anders Thomas Jensen også lavede Retfærdighedens ryttere og har stået bag flere andre film.

Et letter of commitment er en forhåndsgodkendelse på støtte, hvis filmens øvrige finansiering falder på plads. Filminstituttets støtte er givet på markedsordningen, som er til film med et forventeligt godt tag i publikum.

Ekko har været i mailkontakt med Anders Thomas Jensen, der oplyser, at filmen allerede har fået en anden titel. Den vil han dog ikke afsløre, ligesom han ikke kan sige mere om den planlagte film.

Storfilm på vej
Anders Thomas Jensen skabte sig et navn i den danske filmbranche, da han blev Oscar-nomineret for bedste kortfilm tre år i træk og vandt med den mesterlige Valgaften.

Han har siden spillefilmgennembruddet med nyklassikeren Blinkende lygter fra 2000 lavet populære perler som De grønne slagtere og Adams æbler.

Sideløbende har Anders Thomas Jensen været dansk films mest efterspurgte manuskriptforfatter, der har skrevet blandt andet Susanne Biers Oscar-vinder Hævnen, Niels Arden Oplevs Ser du månen, Daniel og Nikolaj Arcels amerikanske Stephen King-filmatisering The Dark Tower.

Anders Thomas Jensen har sammen med Arcel skrevet manuskriptet til storfilmen Bastarden, der efter planen kommer i danske biografer til september.

Det er et historisk drama, hvor Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som en kaptajn, der i 1700-tallet sætter sig for at opdyrke den jyske hede.

Makkerparret Jensen og Arcel arbejder desuden på manuskriptet til en amerikansk udgave af Retfærdighedens ryttere. Hvad status er på det projekt, som blev annonceret i 2021, vides dog ikke.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko