Nyhed
16. nov. 2021 | 16:34

Retfærdighedens ryttere genindspilles i USA

Foto | Rolf Konow
Da soldaten Markus (Mads Mikkelsen) mister sin kone, går han fuld af raseri på jagt efter de skyldige, men glemmer i farten at tage sig af datteren Mathilde.

Anders Thomas Jensen skal sammen med Nikolaj Arcel skrive manuskriptet til en engelsksproget udgave af hitfilmen, hvor Mads Mikkelsen spiller en hævngerrig soldat.

Af Nicki Bruun

Der er en amerikansk genindspilning af Druk på vej, og nu ser endnu en dansk film ud til at få en amerikansk udgave.

Retfærdighedens ryttere har været en stor succes i Danmark, hvor historien om en soldat spillet af Mads Mikkelsen har solgt mange biografbilletter, vundet en række priser og fået flotte anmeldelser.

Ved den danske premiere udtalte Anders Thomas Jensen, at han aldrig ville have kunnet lave en så absurd komedie i USA.

Men ikke desto mindre skal han, ifølge branchemediet The Hollywood Reporter, nu skrive manuskriptet til en amerikansk genindspilning af filmen sammen med sin faste samarbejdspartner Nikolaj Arcel.

Filmskaberne Shawn Levy, Dan Levine og Dan Cohen skal producere filmen gennem deres produktionsselskab 21 Laps. Og produktionsselskabet Lionsgate har købt rettighederne til at lave en engelsksproget version af filmen om hævn og sammenhold på tværs af blodets bånd.

”Der er få film, der balancerer lige så godt mellem action, følelser og sort humor, som Anders gør i Retfærdighedens ryttere,” udtaler Erin Westerman, produktionschef for Lionsgate.

”Vi er sikre på, at filmen kan oversættes helt perfekt til et engelsksproget publikum.”

Flere udenlandske projekter
Vi kunne sidste år skrive, at Retfærdighedens ryttere med Mads Mikkelsen var blevet købt til at få premiere i amerikanske biografer. Her blev filmen mødt af ekstatiske anmeldelser af kritikerne, som spåede stor international succes.

Herhjemme har Retfærdighedens ryttere vundet adskillige Robert- og Bodil-priser og solgt lige over 600.000 billetter i biografen.

Filmen har den engelske titel Riders of Justice, men der forlyder ikke noget om, hvorvidt genindspilningen vil have samme titel.

Makkerparret Anders Thomas Jensen og Nikolaj Arcel skriver ifølge The Hollywood Reporter også på en miniserie med titlen The Monster of Florence, som Nikolaj Arcel skal instruere.

Serien har den spanske verdensstjerne Antonio Banderas i hovedrollen og handler om en italiensk kriminalreporter, der bliver anklaget for selv at have begået mord, som han undersøger.

Et bogforlæg af historien har solgt over en halv million eksemplarer på verdensplan og er blevet oversat til 24 sprog. Nikolaj Arcel var senest aktuel som instruktør med Stephen King-filmatiseringen The Dark Tower, som Anders Thomas Jensen også var med til at skrive.

Trailer: Retfærdighedens ryttere

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko