Nyhed
22. juli 2019 | 17:51 - Opdateret 23. juli 2019 | 10:01

Avengers: Endgame bedst sælgende nogensinde

Foto | uoplyst
De ser sammenbidte ud i Avengers: Endgame, og filmen har da også kun slået Avatar ved en ekstra kraftanstrengelse med relancering på det amerikanske marked.

Superheltefilmen slår den ti år gamle Avatar-rekord og bliver den bedst sælgende film i historien.

Af Pernille Rübner-Petersen

I ti år har eventyret Avatar været urørlig som den mest indtjenende film nogensinde.

Avengers: Endgame, der havde premiere i april, kom tæt på. Men i sidste måned blev filmen blevet relanceret i USA, hvor man havde tilføjet ekstramateriale. Og det har givet pote.

I weekenden overhalede superheltefilmen nemlig Avatar med en samlet indtjening på 2,790 milliarder dollars – eller 18,57 milliarder danske kroner – oplyser Disney ifølge branchebladet Variety. Den hidtidige rekord lød på 2,789 millarder dollars.

Tredje mest indtjenende film er Titanic fra 1997, og på fjerdepladsen finder vi Star Wars: The Force Awakens fra 2015.

Hvis man tager højde fra inflation, må Avengers: Endgame ifølge Box Office Mojo dog tage til takke med en sekstende plads efter Avatar på femtende pladsen. Nummer ét på denne liste er Borte med blæsten (1939), efterfulgt af Star Wars (1977) og The Sound of Music (1965).

Fraklippet scene med Hulk
Det seks minutter lange ekstramateriale består ifølge Heroic Hollywood af tre indslag, som vises efter rulleteksterne.

Instruktørerne Jon Favreau og James Gunn hylder den nyligt afdøde forfatteren Stan Lee, som har skabt Marvel-universet sammen med Jack Kirby.

Derudover er der en tak til Marvel-fans fra brødrene Joe og Anthony Russo, der har instrueret Avengers: Endgame, samt en fraklippet scene, hvor Hulk redder en del mennesker ud af en brændende bygning.

Avengers: Endgame har i forvejen rekord for at have den højeste indtjening i åbningsweekenden og den hurtigst akkumulerende indtjening.

I Ekko gav Ida Rud sjældne seks stjerner til Avengers: Endgame, som hun kaldte ”den vildeste superhelte-rutsjebanetur nogensinde”.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko