Nyhed
05. apr. 2023 | 10:40

Barbie spiller på skæv sexkomik

Foto | Warner Bros.

Platinblonde Ken (Ryan Gosling) og Barbie (Margot Robbie) er begge klædt i pink, når de drøner rundt på landevejen og sørger for at få rulleskøjterne med.

Margot Robbie og Ryan Gosling kaster sig ud i et pastelfarvet univers med antydningen af natlig lagengymnastik. Se traileren!

Af Nicki Bruun

Det lyder mærkeligt, men en af de mest imødesete film i 2023 hedder Barbie og er en filmatisering med den populære dukke i centrum.

Greta Gerwig har efter Little Women kastet sig over det mildt sagt vilde projekt at skabe en live action-filmkomedie om Mattel-dukken, der gennem tiden har været både elsket og hadet.

Instruktøren og skuespilleren har fået to af verdens største skuespillere – Margot Robbie og Ryan Gosling – til at spille Barbie og Ken.

Filmens første trailer var én lang henvisning til Rumrejsen år 2001, så ambitioner lader til at være tårnhøje. Nu er der kommet endnu en trailer, som gør os klogere på, hvad filmen egentlig er for en størrelse.

Her hilser Margot Robbies Barbie på alle de andre versioner af Barbie, der bor i Barbieland. Der er lyserøde pastelfarver og hyggelig popmusik for alle pengene. Men også skæv komik, som når Goslings platinblonde Ken lægger op til natlig lagengymnastik uden helt selv at forstå, hvad han foreslår.

Og så er det spændende at se, hvad der sker, når parret sætter kursen mod ”den virkelige verden”. Se traileren nederst i artiklen!

Premiere på Cannes?
Greta Gerwig har skrevet manuskriptet til Barbie sammen med partneren Noah Baumbach, der er kendt for kritikerroste film som The Squid and the Whale, The Meyerowitz Stories og Marriage Story.

Det er med andre ord et power-par, som har en høj stjerne i den amerikanske kunstfilmverden, der har kastet sig over at filmatisere historien om det kommercielle og for nogle feministiske ikon.

Der har været snak om, at filmen måske får verdenspremiere på kunstfilmens højborg, Cannes-festivalen, som løber af stablen i maj. Og med så store stjerner involveret og en øjensynligt original historie er det ikke usandsynligt.

Barbie får premiere i danske biografer den 20. juli, hvor også Christopher Nolans stort anlagte krigsfilm Oppenheimer har premiere. Der er med andre ord lagt op til noget af en kamp om publikum i biograferne denne sommer.

Trailer: Barbie

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko