Nyhed
16. juli 2019 | 17:07

Gerwig og Baumbach laver Barbie-film

Foto | Mattel
Barbie-dukken har en perfekt krop og er et symbol på det glamourøse liv, men i kommende film kan hun forvente at få kam til sine lange lokker.

To af amerikansk films store kunstneriske profiler skal skrive manuskriptet til en film om den elskede og forhadte dukke.

Af Pernille Rübner-Petersen

Elsket og hadet, hyldet og udskældt.

Barbie har udfyldt barndommen for utallige kvinder verden over. Dukkens glatte udseende er eftertragtet, men også anklaget for at påtvinge et umuligt ideal om en perfekt krop og et glamourøst liv.

Nu går Barbie til filmen.

Men hvis man er bekymret for Barbies fremtoning i en film, som vil forstærke hendes status, kan filmens kreative afsæt berolige. Det er nemlig to store amerikanske filmprofiler, som skal skrive manuskriptet: Noah Baumbach og Greta Gerwig.

Skæve eksistenser
De er kendt for at skabe film om skæve eksistenser, der lever et uperfekt liv.

Noah Baumbach slog i 2005 igennem med skilsmissedramaet The Squid and the Whale. Greta Gerwig blev først kendt som skuespiller og manuskriptforfatter, men er siden sprunget ud som instruktør i 2017 med Lady Bird, som skildrer et ungdomsliv helt uden glamour.

Sammen har de to skabt Frances Ha og Mistress America.

Nu er Baumbach og Gerwig, der også privat danner par, fået til opgave at skrive manuskriptet til Barbie-filmen.

Det skriver flere amerikanske medier, som også kan berette, at hovedrollen som Barbie skal spilles af Margot Robbie, der er aktuel som Sharon Tate i Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood.

Filmen har længe været på trapperne og skiftet hænder undervejs.

Sony Pictures skulle oprindelig have produceret med Amy Schumer i hovedrollen, men i 2018 tog legetøjskoncernen bag Barbie-dukken, Mattel, selv styringen og stiftede sit eget produktionsselskab Mattel Films.

Selskabet har nu indgået en distributionsaftale med Warner Bros. Entertainment.

Sparket ud af Barbieland
IndieWire har tidligere skrevet, at filmen skildrer Barbie, efter at hun er blevet sparket ud af Barbieland, fordi hun ikke er perfekt nok.

Vi følger så hendes færden ud i den virkelige verden med alt, hvad det indebærer af eventyr og udfordringer.

Hvilke idéer Gerwig og Baumbach bibringer projektet, vides ikke, men Gerwig er udpeget til også at instruere filmen. Hun er lige nu ved at lægge sidste hånd på søskendedramaet Little Women, som får dansk premiere 26. marts 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko