Nyhed
23. juli 2014 | 11:57 - Opdateret 23. juli 2014 | 12:25

Susanne Bier-film får verdenspremiere i Toronto

Foto | Henrik Petit
Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i Danmark og spiller rollen som kriminalkommisær i Susanne Biers En chance til.

Susanne Biers danske En chance til får verdenspremiere på den store canadiske filmfestival og ser dermed ud til at overhale hendes amerikanske storfilm Serena.

Af Morten Scriver Andersen

Et af Danmarks mest succesfulde filmmakkerpar, Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, er snart tilbage på verdens store festivaler, denne gange med En chance til.

En chance til får verdenspremiere på Toronto International Film Festival, som åbner 4. september.

”Det er fantastisk, at En chance til får verdenspremiere på en af verdens største filmfestivaler. Det er en perfekt affyringsrampe for filmens videre liv både i Nordamerika og resten af verden,” siger filmens producer, Sisse Graum Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Dermed ser En chance til ud til at overhale Biers amerikanske storfilm Serena med stjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper. Serena blev optaget halvandet år før end den danske, men venter stadig på at få verdenspremiere.

For sjette gang
Toronto Internationale Film Festival er Nordamerikas største af sin slags. Det er en såkaldt publikumsfestival, hvor der ikke er nogen jury og kun udeles én pris: Audience Choice Award.

Festivalen afholdes for 39. gang, og det er sjette gang, Susanne Bier er på festivalen med en film. De seneste to gange har det også været med hendes faste makker Anders Thomas Jensen som manuskriptforfatter.

I 2012 var de to således af sted med komedien Den skaldede frisør. To år forinden var de i Toronto med Hævnen, der senere vandt en Oscar.

Vold, stoffer og et spædbarn
I En chance til følger vi to kriminalkommissærer og bedste venner, Andreas og Simon, spillet af Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen. De to er hinandens modsætninger. Den ene befinder sig i et lykkeligt ægteskab med sin smukke kone, den anden er fraskilt og fordrukken.

En dag kaldes makkerparret ud til et husspektakel hos et junkiepar. Det ligner en rutinesag, lige indtil Andreas finder parrets forsømte spædbarn midt i kaoset af vold og stoffer.

I et forsøg på at hjælpe kidnapper Andreas barnet og roder sig selv ind i en moralsk speget affære. Mens den ellers så retskafne politimand mister fornemmelsen for retfærdighed, er det nu op til den uregerlige Simon at rede trådene ud.

Stjernebesat rolleliste
Filmen er Nikolaj Coster-Waldaus første optræden i en dansk produktion siden hans indtræden i den amerikanske succes-serie Game of Thrones.

Derudover spiller både Nikolaj Lie Kaas og Maria Bonnevie bærende roller, mens vi blandt andre ser Thomas Bo Larsen, Bodil Jørgensen og Roland Møller i mindre roller.

En chance til har dansk premiere 15. januar 2015. Det er samme dato som Jagten, der sidste år blev en bragende succes med 672.512 solgte billetter.

Trailer: En chance til

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko