Nyhed
20. mar. 2012 | 11:21

Bier laver ”vor tids Borte med blæsten”

Foto | Oscars.org
Susanne Bier, Oscar 2011

Om en uge starter Susanne Bier optagelserne til sin hidtil mest ambitiøse film med to af tidens varmeste upcoming-navne i hovedrollerne.

Af Jacob Ludvigsen

Susanne Bier ser sig ikke tilbage. Mens vi i Danmark venter på den dansksprogede Den skaldede frisør, der har Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i hovedrollerne og får premiere til august, er instruktørens øjne allerede rettet mod næste projekt.

På mandag starter den Oscar-vindende dansker optagelserne i Prag til sin amerikanske film Serena. I filmen spiller Bradley Cooper og Jennifer Lawrence et ungt par, der i 1929 flytter til North Carolina for at skabe en skovfældnings- og tømmerforretning.

Serena er en filmatisering af en bog af Ron Rash fra 2008 og er en dramatisk kærlighedshistorie, hvor parret går til yderligheder for at bevare deres stormende kærlighed.

”Det bliver vor tids version af Borte med Blæsten. Med et vist element af thriller. Faktisk er det ret uhyggeligt,” siger Susanne Bier til BT.

Kæmpetræer og vilde dyr
Filmen er Biers anden amerikanske film, efter Things We Lost in the Fire fra 2007, og den er instruktørens suverænt største produktion hidtil. Budgettet er på tyve millioner dollars, og hun skal dirigere 200 mennesker på optagelserne.

Serena lå oprindelig i hænderne på Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, The Wrestler, Black Swan), men kom til Bier på det helt rette tidspunkt.

”Min agent sendte manuskriptet til mig, og jeg blev totalt fascineret af den verden, der beskrives. Med stor kærlighed og en helt vildt brutalt mandeverden med kæmpetræer, der bliver væltet, og masser af vilde dyr. Jeg sagde ’ja’ og mødte så producenterne, da jeg var derovre til Golden Globe,” siger Bier til Politiken.

Mens producenterne drøftede sagen, vandt Bier Golden Globe-prisen – og de kom tilbage med et ja.

Seje Lawrence
I hovedrollerne har instruktøren to af Hollywoods varmeste upcoming-navne. Bradley Cooper fik stjernestatus med Tømmermænd i Vegas og blev kåret som verdens mest sexede mand i 2011.

Jennifer Lawrence blev Oscar-nomineret for sin rolle i Winter’s Bone og bliver om kort tid katapulteret til idolstatus. Hun spiller nemlig hovedrollen i The Hunger Games, der får dansk premiere på torsdag og spås til at blive det nye, store teenage-hit.

”Jeg ville bare have hende på! Til Oscar ankom både hun og jeg i den billige ende. De, der skal komme allerførst, er dem, der ikke er særlig hotte. Vi kom begge to klokken tre, mens Angelina Jolie kunne vente til halvseks. Det er rimelig lang tid at stå i sine høje hæle og blive bevidst om, at man ikke er særlig hot,” fortæller Susanne Bier til Politiken.

”Men der havde hun og jeg altså nogle timer, hvor vi ligesom fulgtes ad, og jeg kunne slet ikke holde op med at kigge på hende. Hun er så sej! Jeg glæder mig til at se hende og Bradley Cooper over for hinanden.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko