Nyhed
22. juni 2022 | 09:59

Bill Cosby dømt for overgreb på mindreårig

Foto | Scott King
I dag 84-årige Bill Cosby har siddet i fængsel som straf for beskyldninger om overgreb, og nu er den førhen så populære skuespiller blevet idømt at betale erstatning i en anden sag.

Den detroniserede skuespiller er blevet fundet skyldig i seksuelt overgreb på en sekstenårig i 1975, men slipper for fængsel.

Af Nicki Bruun

Bill Cosby er blevet fundet skyldig i et seksuelt overgreb på en sekstenårig pige, skriver amerikanske medier.

Overgrebet fandt sted for næsten 50 år siden. Nærmere bestemt i 1975, hvor stjernen inviterede unge Judy Huth og hendes veninde i Hugh Hefners Playboy Mansion.

I sit vidneudsagn fortalte i dag 64-årige Huth, at Bill Cosby tog den unge kvinde med ind i et soveværelse, hvor han brugte hendes hånd til at masturbere sin penis.

Et nævningeting i Californien har tilkendt, at Cosby til Judy Huth skal betale 500.000 dollars, svarende til omkring 3,5 millioner danske kroner. Han er dog ikke blevet idømt yderligere straf og er efter at have afsonet en treårig fængselsdom for andre forbrydelser derfor stadig en fri mand.

Den førhen så populære skuespiller og komiker bliver snart 85 år gammel og var ikke selv til stede i retssalen, da dommen blev udsagt. Hans vidneudsagn var en del af retssagen, hvor han bedyrede sin uskyld med forklaringen, at han aldrig kunne finde på at gå efter mindreårige og ikke husker Judy Huth.

Fald fra tinderne
I 2015 indrømmede Bill Cosby – som i Danmark er bedst kendt for sin rolle i den populære 80’er-sitcom Cosby & Co. – at han havde købt stoffer med det formål at få kvinder til at have sex med ham.

Tidligere i år var der på Sundance-festivalen verdenspremiere på dokumentarserien We Need to Talk About Cosby, hvor komikeren W. Kamau Bell taler med nogle af de mange kvinder, som har beskyldt Bill Cosby for overgreb.

Det er ifølge Ekkos anmelder en serie fuld af grufulde beretninger, der viser, hvorfor den folkekære Cosbys fald fra tinderne har været så svær at sluge for mange.

Komikeren blev kendt som ”Amerikas far”, der med lun humor underholdt landets familier, mens han bag kulissen altså udførte grumme gerninger.

Ifølge det amerikanske branchemedie Variety virkede Bill Cosbys advokathold tilfreds med dommen i retten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko