Nyhed
07. juli 2015 | 17:56 - Opdateret 09. juli 2015 | 10:58

Bill Cosby indrømmer overgreb

Foto | Carsey-Werner Company
Bill Cosby er især kendt for rollen som den gemytlige familiefar Cliff Huxtable i tv-serien Cosby & Co., der i 80’erne og 90’erne gjorde ham populær i alverdens stuer.

Den verdenskendte komiker tilstod i 2005 at have købt stoffer for at få kvinder til at have sex med ham.

Af Casper Hindse

Der er ingen vej tilbage.

Sådan ser det i hvert fald ud for skuespilleren Bill Cosby, der de senere år har været under kraftig beskydning fra over tyve kvinder. De mener, at den 77-årige komiker, der i 1980’erne stod bag den storroste tv-serie The Cosby Show, har bedøvet og voldtaget dem.

Bill Cosby har selv gang på gang afvist anklagerne og betegnet kvinderne som løgnere, der bare er ude efter hans penge.

Men nu viser papirer, som nyhedsburet Associated Press er kommet i besiddelse af, at Cosby i 2005 rent faktisk tilstod at have købt piller med det formål at nedsætte kvindernes hæmninger og få sex med dem. Det skriver Newsweek.

Papirerne er et vidneudsagn fra Bill Cosby, og det førte til et forlig mellem ham og en kvindelig ansat på Temple University i Philadelphia, hvor Cosby også var tilknyttet i en periode.

Retssager på vej
Bill Cosby forklarer ifølge Newsweek i tilståelsen, at han har givet sløvende piller til én kvinde og efterfølgende haft sex med hende, og samtidig slår komikeren fast, at han har købt flere piller til samme formål.

Det har givet fornyet håb til andre kvinder, der hævder at være blevet misbrugt af Cosby. Flere amerikanske nyhedsmedier skriver, at der formentlig vil blive indledt retssag på retssag imod ham.

Flere af sagerne stammer imidlertid tilbage fra 1960’erne og 70’erne, hvorfor de retsligt set er forældet. Men det holder nu ikke de implicerede kvinder tilbage.

For det faktum, at Bill Cosby netop har udtalt sig i ufravigelige vendinger om kvindernes hensigter, gør, at han kan blive trukket i retten for tort og svie. Altså for at have ødelagt disse kvinders gode ry og rygte.

Bill Cosby har ikke selv kommenteret tilståelsen fra 2005.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko