Nyhed
26. sep. 2018 | 00:21

Dommer: ”Cosby en trussel mod samfundet”

Foto | NBC
Bill Cosby har været ude af rampelyset i mange år og huskes bedst for sin rolle som den elskværdige familiefar i The Cosby Show, der gik på amerikansk tv fra 1984 til 1992.

Den tidligere folkekære komiker Bill Cosby er blevet idømt tre til ti års fængsel som straf for et seksuelt overgreb på en kvinde i 2004.

Af Nicki Bruun

Bill Cosby var i mange år kendt som hele USA’s familiefar, der med hyggelig komik og rollen som Dr. Cliff Huxtable i tv-serien The Cosby Show fik både voksne og børn til at grine.

De seneste år er smilene dog stivnet i uhyggelig grad. En række kvinder beskyldte den amerikanske komiker for at have bedøvet dem med piller og udnyttet dem seksuelt.

81-årige Cosby blev i foråret dømt skyldig i overgreb på blandt andre Andrea Constand, og et halvt år senere har en dommer i staten Pennsylvania, hvor overgrebet fandt sted i 2004, foretaget en strafudmåling.

Bill Cosby skal i fængsel mellem tre og ti år, skriver amerikanske medier. Det betyder, at han efter tre år kan begynde at søge om prøveløsladelse.

Han skal desuden gå i månedlig terapibehandling resten af sit liv og fire gange om året melde sig hos myndighederne, når han kommer ud. Cosbys navn bliver også opført i registret over sexforbrydere, der sendes til naboer og nærliggende skoler samt ofre.

Sejr for #MeToo
Med strafudmålingen er Bill Cosby blevet sendt i fængsel som den første overgrebsanklagede berømthed, siden #MeToo-bølgen begyndte med beskyldningerne mod Harvey Weinstein sidste efterår.

Dommeren i sagen, Steven O’Neill, lagde i sin kendelse vægt på, at den tidligere så folkekære komiker ikke skulle behandles anderledes end enhver anden.

O’Neill afviste også at lade Cosby betale kaution og slippe for fængsel, mens hans advokater forbereder en appelsag. Dommeren begrundede det med, at Bill Cosby ”givetvis kan være en trussel mod samfundet”.

Bill Cosbys forsvar havde ellers plæderet for, at deres klient ikke er farlig, og at han gammel og svagelig ikke kan sidde i fængsel.

Cosby nægter sig stadig skyldig og hævder, at han og Constand havde sex med samtykke, mens pillerne ifølge ham blot var mod allergi. Sidste ord i sagen er næppe sagt, da Bill Cosby har tænkt sig at anke dommen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko