Nyhed
19. aug. 2021 | 11:31

Bille August indfrier gammel drøm

Foto | Rolf Konow
Esben Smed samarbejdede med Bille August i filmatiseringen af Lykke-Per, og nu slår skuespilleren og instruktøren sig igen sammen i et nyt projekt.

”Det er en af de smukkeste og mest usædvanlige kærlighedshistorier nogensinde,” siger instruktøren om Stefan Zweigs fortælling, som danskeren filmatiserer i storfilmen Kysset.

Af Nicki Bruun

Pagten går lige nu i danske biografer, hvor filmen om Karen Blixen i skrivende stund har solgt 88.455 billetter.

Men Bille August er allerede i fuld gang med sit næste projekt Kysset, der bliver optaget over de næste to måneder på Fyn og i Ungarn med Esben Smed i hovedrollen.

Skuespilleren indtager titelrollen i instruktørens storsucces Lykke-Per, og nu er han i centrum for en film, der også har det unge stortalent Clara Rosager (Før frosten) samt Lars Mikkelsen, David Dencik og Rosalinde Mynster på rollelisten.

Kysset er løst baseret på forfatteren Stefan Zweigs 1939-roman Ungeduld des Herzen, der på dansk er udgivet som Hjertets utålmodighed. Bille August har selv skrevet manuskriptet til filmatiseringen, der fører historien ind i danske rammer anno 1913.

Hjertets godhed
Med Første Verdenskrig truende i horisonten møder en ung officer en smuk kvinde, som han byder op til dans. Men hun må afslå, da hun er lam efter en rideulykke. Officeren indleder et umage forhold til kvinden, som viser sig at være baronens datter.

Kysset, som jeg i mange år har drømt om at realisere, er en af de smukkeste og mest usædvanlige kærlighedshistorier nogensinde,” udtaler Bille August i en pressemeddelelse fra Nordisk Film, der producerer filmen.

”Ud over den unikke kærlighedshistorie er det underliggende tema om medlidenhed og hjertets godhed vigtig at fortælle i en tid, hvor mobning og udstødelse desværre er blevet en del af vores hverdag. Den enestående historie blotlægger nogle ukendte sider af den menneskelige psyke og berører en række eviggyldige, moralske problemstillinger indrammet i en bevægende, intim fortælling om to forslåede unge menneskers møde i livet.”

Dansk succes
Bille August har i det aktuelle nummer af Ekko skrevet en morsom artikel om dengang, han rejste til Hollywood – med et i første omgang katastrofalt resultat.

Det endte med, at instruktøren lavede Åndernes hus og flere film i udlandet. Men Bille August har de seneste år haft stor succes med sine danske film, der også tæller Stille hjerte fra 2014.

Pagten får seks stjerner af vores anmelder Kristian Ditlev Jensen, der skriver, at filmen er en triumf, der samler hele Bille Augusts karriere.

Kysset har fået støtte på Det Danske Filminstituts markedsordning, hvor støtten gives med forventning om et anseeligt billetsalg. Filmen har efter planen premiere den 18. august 2022.

Kommentarer

Ekko #88

Bille August skriver om sin tur til Hollywood i det nye nummer af Ekko.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko