Nyhed
31. aug. 2021 | 10:22

Bille August laver film med Dronningen

Foto | JJ Film
Instruktøren Bille August snakker med Hendes Majestæt Dronning Margrethe om deres kommende film, der er løst baseret på en novelle af Karen Blixen.

Dronning Margrethe står for scenografien i en Netflix-film baseret på Karen Blixens novelle Ehrengard, der handler om forførelse og begær ved hoffet.

Af Nicki Bruun

Bille August er lige nu aktuel i danske biografer med Pagten. Den skildrer den danske forfatter Karen Blixen i hendes sene år af livet.

Ekkos anmelder er særdeles begejstret for filmen, og instruktøren fortsætter nu sit virke med Blixens fortællinger.

August skal instruere en Netflix-spillefilm baseret på Karen Blixens novelle Ehrengard, oplyser streamingtjenesten i en pressemeddelelse sammen med filmselskabet SF Studios, der co-producerer filmen.

Filmen foregår i eventyrriget Babenhausen, hvor den unge, selvudnævnte kærlighedsekspert Cazotte bliver hyret af den intrigante storhertuginde til at hjælpe med at sikre en arving til tronen.

Det skaber kærlighedsforviklinger og intriger ved hoffet, da Cazotte forelsker sig i hofdamen Ehrengard.

”At Ehrengard bliver vakt til live som en Netflix-film, er en storslået mulighed, og jeg glæder mig rigtig meget til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og begær til et globalt publikum,” siger Bille August, der har ingen ringere end Dronning Margrethe til at lave scenografi til filmen.

”Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til anledningen, og de kommer til at være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk.”

Billedfremkaldende verdener
Dronning Margrethe har i årenes løb gjort sig i en lang række forskellige kunstformer. Og hun ser meget frem til at være med til at realisere historien fra en af Danmarks største forfattere nogensinde.

”Karen Blixens historier har altid fascineret mig – med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt,” udtaler Hendes Majestæt i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen.”

Ehrengard får efter planen premiere på Netflix i hele verden i 2023.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko