Nyhed
06. okt. 2015 | 19:47

Billetsalget for Klovn falder 40 procent

Foto | Per Arnesen
Casper og Frank tager benene på nakken i Klovn Forever, men distributøren er ikke bange for, at publikum følger deres eksempel.

”Det er helt normalt, når en film åbner så stort,” siger distributøren Nordisk Film, som sætter sin lid til efterårsferien.

Af Claus Christensen

I sidste uge udsendte distributøren Nordisk Film en jublende glad pressemeddelelse om, at Klovn Forever havde skabt den tredjebedste åbning for en dansk film nogensinde.

”Vi kniber os selv i armen,” lød det fra distributøren efter en åbningsweekend på 133.299 solgte billetter. Og lagde man snigpremierer oveni, kom man op på et imponerende højt billetsalg på 184.180.

Denne uge fulgte der imidlertid ingen pressemeddelelse, og det var der en god grund til. Klovn Forever er nemlig faldet til 79.506 billetter i anden weekend.

Det er en tilbagegang på 40 procent, men det får dog ikke Nordisk Film til at gå i panik.

”Film, der åbner så kæmpestort, vil altid falde. Forhåndsinteressen for Klovn Forever har været meget stor, men det betyder så også, at den nødvendigvis falder i anden weekend,” siger Jan Lehmann, der er Market Director i Nordisk Film.

Svært at sammenligne
Hvis man udelader snigpremierer, lykkedes det faktisk ikke Klovn Forever at overgå Klovn: The Movie i åbningsweekenden, hvor den første film solgte 140.333 billetter.

Skulle også uge to komme til at stå i skyggen af den første film, får det dog heller ikke alarmknapperne til at lyse på Nordisk Film.

”Du kan ikke sammenligne med Klovn: The Movie, for den havde premiere op til jul, hvor folk havde fri. Vi har haft en almindelig arbejdsuge, hvor folk er sværere at trække i biografen. Men du må gerne skrive, at vi glæder os til efterårsferien, som vi har store forventninger til,” siger Jan Lehmann.

Betsafe satser på succes
Den første Klovn-film solgte 855.174 billetter, og det er det største billetsalg til en dansk film i dette årtusinde.

Hos bookmakeren Betsafe tror man på, at den nye film overgår den gamle. Man får således kun pengene 1,65 gange igen, hvis man er optimist på vegne af Klovn Forever, mens pessimisterne kan gange indsatsen med 2,10.

”Vi drømmer selvfølgelig om at slå den første Klovn-film, men vi er også realistiske og erkender, at det her er den svære toer, som sjældent i filmhistorien slår etteren,” siger Jan Lehmann, der ikke selv har sat penge på hverken det ene eller andet.

”Jeg spiller ikke engang internt på Nordisk Film. Det har jeg aldrig gjort. Dér er jeg nok for overtroisk.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko