Nyhed
14. maj 2020 | 14:10

Bodil-vinder filmatiserer Kim Leines debutroman

Foto | Michella Bredahl
I Ekko #77 handlede temaet om sex og magt, og Isabella Eklöf fortalte om sin debutfilm Holiday. Instruktøren fortsætter udforskningen af barske emner i sin næste film.

”Filmen handler om længslen efter storfamilien og kollektivet, når kernefamilien svigter,” siger Isabella Eklöf, der efter Holiday kaster sig over historien om en mands deroute i det grønlandske natteliv.

Af Claus Christensen

Selv om hun er svensker, betragtes 42-årige Isabella Eklöf som et af de mest interessante danske filmtalenter.

Syv år efter sin afgangsfilm på Den Danske Filmskole, pædofilidramaet Noter fra kælderen, der kan ses på All Time Shortlist, debuterede hun med dramaet Holiday.

Filmen om en ung kvinde, der bliver hærdet på en sommerferie med sin gangsterkæreste og hans slæng, vandt sidste år Bodil-prisen for bedste danske film, kvindelige hovedrolle, mandlige birolle og fotografering.

Hun var med til at skrive Ali Abbasis kritikerroste Grænse, der i lighed med Holiday skildrer en kvinde, som træder i karakter gennem et mildt sagt aparte forhold.

Nu skal Isabella Eklöf filmatisere Kim Leines selvbiografiske debutroman Kalak fra 2007.

Det Danske Filminstitut har ifølge sin hjemmeside foreløbigt givet filmen 525.000 kroner i manuskript- og udviklingsstøtte.

Kim Leine er selv med til at skrive manuskriptet sammen med Eklöf, og filmen produceres af Maria Møller Kjeldgaard fra Manna Film, som ikke tidligere har stået bag et så stort spillefilmprojekt.

Efter en udviklingstur til Nuuk i 2019 afventes den officielle meddelelse nu om produktionsstøtte fra Filminstituttet. Herefter kan filmen gå i optagelse.

Kvinder og stoffer
I romanen vokser hovedpersonen Kim – ligesom forfatteren – op i en religiøs familie i en norsk bygd. Som syttenårig tager han til Danmark og flytter ind hos sin danske far, der forgriber sig seksuelt på ham.

Kim uddanner sig til sygeplejerske og sammen med kæreste og to børn tager han til Grønland for at arbejde. Men kærligheden holder ikke, og Kim kaster sig ud i det grønlandske natteliv, hvor han udvikler et heftigt forbrug af kvinder og stoffer.

Kalak handler om længslen efter storfamilien og kollektivet, når kernefamilien svigter, og det individualistiske samfund ikke formår at opfylde hullet inde i,” skriver Isabella Eklöf til Filmmagasinet Ekko

Hun oplyser, at hovedrollen til filmen endnu ikke er blevet besat.

Kommentarer

Ekko #77

Stort tema om sex og magt i Ekko #77.

Interview med Isabella Eklöf og hendes manuskriptforfatter i Holiday.

Køb nummeret her.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem tre film på Blockbuster eller tilbud på biografbilletter.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko