Nyhed
22. okt. 2020 | 13:50

Borat skaber røre i valgkampen

Foto | Amazon Studios
Tidligere borgmester i New York og nuværende advokat for Donald Trump, Rudy Giuliani, skåler med en skuespiller, som fupper ham i den nye film om den fiktive journalist Borat.

Den nye film om Sacha Baron Cohens fiktive journalist indeholder en sprængfarlig scene, hvor Donald Trumps advokat fanges i en uheldig situation med en ung kvinde.

Af Nicki Bruun

Der var snart sagt ikke den grænse, som Sacha Baron Cohen ikke overtrådte i mockumentaryen Borat fra 2006.

I filmen undersøger den engelske komiker i skikkelse af titlens kasakhiske journalist USA på en rejse, der involverer både nøgenhed og racisme.

Alligevel kunne det tyde på, at fortsættelsen til komedien er en endnu mere sprængfarlig affære.

Filmen med den skøre titel Borat Subsequent Movie Film får premiere i morgen den 23. oktober. Det er timet til slutspurten på den amerikanske valgkamp, og ifølge flere medier byder filmen på i hvert fald en scene, der kan få betydning for valgkampen.

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani – som er tidligere borgmester i New York – bliver i filmen narret til en temmelig uheldig scene med en kvinde, der spiller Borats femtenårige datter.

Skuespilleren Maria Bakalova er i virkeligheden 24 år, og hun udgiver sig i scenen med Giuliani for at være journalist på et konservativt medie. Hun lokker advokaten med op på sit værelse, hvor det ender med, at han ligger på sengen med hænderne nede i bukserne.

Scenen slutter ifølge amerikanske medier med, at Sacha Baron Cohen i rolle som Borat braser ind på værelser og siger til Rudy Giuliani: ”Hun er femten. Hun er for gammel til dig.”

Benhård løgner
Da scenen blev optaget i sommer, var Rudy Giuliani hurtigt ude i medier som New York Post og The Hollywood Reporter.

Her fortalte advokaten, at han var blevet snydt af produktionen, men trak sig, så snart han opdagede det slette spil.

I går skrev Rudy Giuliani på Twitter, at han i scenen blot stopper skjorten ned i bukserne. Den skulle være røget ud, efter hans mikrofon er blevet fjernet.

”Videoen er fuldstændigt fabrikeret. På intet tidspunkt før, under eller efter interviewet opførte jeg mig upassende. Hvis Sacha Baron Cohen antyder noget andet, er han en benhård løgner,” skriver Giuliani.

Alligevel har optrinet skabt voldsom røre på sociale medier.

En lang række brugere har kommenteret, at hvis det er så nemt at få en af Trumps nærmeste i fedtefadet, kan det ikke være svært for fremmede og fjendtlige magter at infiltrere verdens førende nation.

Trailer: Borat Subsequent Moviefilm

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko