Nyhed
11. juli 2018 | 15:53

Sacha Baron Cohen tilbage med politisk satire

Foto | Showtime
I sin nye serie Who is America? går Sacha Baron Cohen tilsyneladende i kødet på den politiske elite i USA – her Dick Cheney – og meget tyder på, at den bliver lige så kontroversiel som hans tidligere produktioner.

Den tidligere vicepræsident Dick Cheney signerer redskaber til waterboarding i teaseren for den britiske komikers nye tv-show.

Af Mikkel Krebs Behnke

Det er ti år siden, at den britiske komiker Sacha Baron Cohen huserede på tv som den dybt pinlige mediefigur Ali G. Nu vender Cohen tilbage til tv med en serie, der har fået titlen Who is America? 

Og noget tyder på, at Sacha Baron Cohen igen er på kollisionskurs med god smag og politisk korrekthed. 

En teaser for serien forklarer, at Cohen har været undercover i et år. Derefter ser vi den tidligere amerikanske vicepræsident, Dick Cheney, smilende signere redskaber til waterboarding – en torturmetode, som blev benyttet under Cheney. 

Serien vil blive baseret på interviews og have et politisk-satirisk tema, skriver IndieWire. 

Farligste tv-show nogensinde
Serien vil blive baseret på interviews og have et politisk-satirisk tema, skriver IndieWire. Mens The Guardian gætter på, at satiren vil gå efter den politiske elite i USA. 

Den amerikanske betalings-kanal, Showtime, der har produceret serien, har været yderst sparsom med konkrete oplysninger. I stedet forsøger man at pirre nysgerrigheden ved at kalde programmet for det måske farligste i hele tv-historien. 

Allerede inden Who is America? er gået i luften, trækker det da også overskrifter. 

Sarah Palin udtaler The Daily Mail, at hun er blevet snydt til at lave et interview med Cohen, der havde klædt sig ud som krigsveteran. 

Udklædningskomik
Allerede som Ali G – en hvid forstadsmand, der imiterer hip-hop- og rapkultur – lykkedes det Sacha Baron Cohen at få kendte til at stille op til interviews. 

I spillefilmen Borat klæder han sig ud som en skør kasakhstansk mand, der undersøger den amerikanske kultur. I Brüno spiller han en homoseksuel, østrigsk tv-vært, som også går i kødet på USA. Og i The Dictator legemliggør han en diktator, der hader demokrati. 

Formålet har været at udstille magthavere og fordomme i samfundet, og det tyder på, at den nye serie vil fortsætte i samme bane. 

Herhjemme vil Who is America? kunne ses på HBO Nordic fra den 15. juli.

Teaser: Who is America?

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko